Пътник, арестуван след полет от Австралия до Малайзия, се завърна в Сидни при „спешен инцидент“

...
СИДНИ (АП) — Полет на авиокомпания от Австралия до Малайзия
Коментари Харесай

СИДНИ (АП) — Полет на авиокомпания от Австралия до Малайзия се завърна в понеделник в Сидни, където пътник беше арестуван часове по-късно в полицията описан като спешен инцидент.

Извънредният случай предизвика десетки отменени вътрешни полети и закъснения на най-натовареното летище в Австралия.

Полет MH122 на Malaysia Airlines напусна летището в Сидни със 199 пътници и 12 души екипаж на борда на осемчасов полет до Куала Лумпур и върнат повече от три часа по-късно поради „разрушителен пътник“, каза авиокомпанията.

„В интерес на безопасността командирът на полета взе решение да връщане в Сидни", се казва в изявление на националния превозвач на Малайзия.

Nine News съобщи, че пътник, държащ раница в Airbus A330, е заплашил да „взриви самолета". Екипажът провери раницата и не откри експлозиви, казаха.

Австралийската федерална полиция описа ситуацията като „спешен инцидент“.

45-годишен мъж беше арестуван без инциденти и останалите пътници бяха освободени от самолета около три часа след кацането му, се казва в изявление на полицията.

Мъжът, който не е идентифициран, се очаква да бъде обвинен по-късно в понеделник, каза полицията. Те не посочват нарушение.

Авиокомпанията каза, че пътниците ще бъдат прехвърлени на следващите налични полети.

„Malaysia Airlines иска да благодари на властите за незабавната им реакция и на пътниците за запазвайки спокойствие и съдействие по време на изпитанието“, казаха от авиокомпанията.

Летището в Сидни каза, че някои полети са продължили да кацат и излитат, докато службите за спешна помощ реагират на ситуацията. Няма отменени международни полети.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР