Си Дзинпин му върна жеста с чай, двамата засенчиха азиатската

...
Си Дзинпин му върна жеста с чай, двамата засенчиха азиатската
Коментари Харесай

Сладолед от Путин за ЧРД на китайския президент

Си Дзинпин му върна жеста с чай, двамата засенчиха азиатската среща в Душанбе
Куфар със сладолед подари съветският президент Владимир Путин на китайския си сътрудник Си Дзинпин. Китайският президент отпразнува своя 66-и рожден ден с Путин . Двамата неведнъж повториха, че са близки другари. Седмица по-рано, на икономическия конгрес в Санкт Петербург те демонстрираха пред целия свят положителните си връзки, нарекоха се стратегически сътрудници, другари и вечеряха до след среднощ. По мотив рождения ден Путин подари на Си Дзинпин сладолед , оповестява китайската държавна медия, представена от " Ройтерс ". Вкусът на сладоледа обаче не се оповестява. Президентът на Китай е подарил на съветския си сътрудник китайски чай. Си благодари на сътрудника си и разяснява, че в Китай Путин е извънредно известен.

" Ройтерс " отбелязва, че в Китай извънредно рядко се разяснява персоналният живот на водачите, обществено не се разкриват рождените дати на множеството ръководители, защото се преглеждат като държавна загадка.



Държавната телевизия сподели фотоси Си и Путин да подвигат тост с чаши шампанско за рождения ден на китайския водач. Празненството се е провело в хотел в Душанбе, Таджикистан, където е отседнал Си Дзинпин. И двамата водачи вземат участие в азиатската среща на върха в Душанбе.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР