Си Дзинпин и Владимир ПутинПрезидентът на Русия Владимир Путин се

...
Си Дзинпин и Владимир ПутинПрезидентът на Русия Владимир Путин се
Коментари Харесай

„Връзките ни ще достигат нови измерения“. Путин твърди, че Си Дзинпин ще посети Русия

Си Дзинпин и Владимир Путин
Президентът на Русия Владимир Путин се срещна през днешния ден с най-висшия китайски посланик Уан И в Москва, предадоха международните организации. Путин съобщи, че китайският водач Си Дзинпин ще посети Русия, като съобщи, че връзките са достигнали „ нови измерения “ на фона на опасенията на Съединени американски щати, че Пекин може да окаже материална поддръжка на съветската инвазия в Украйна, съобщи „ Ройтерс “.

Доставките на китайски оръжия за Русия биха заплашили евентуална ескалация на войната в Украйна в борба сред Русия и Китай, от една страна, и Украйна и водения от Съединени американски щати боен алианс на НАТО, от друга.

Путин посрещна в Кремъл китайския първи посланик Уан И, като му сподели, че двустранната търговия е по-добра от предстоящото и скоро може да доближи 200 милиарда $ годишно, при 185 милиарда $ през 2022 година, написа организацията.

„ Очакваме визитата на президента на Китайската национална република в Русия, договорихме се за това “, сподели Путин на Уан.

„ Всичко напредва, развива се. Достигаме нови граници “, съобщи Путин.

Уан сподели на Путин, че връзките сред двете страни са устояли на натиска на нестабилната интернационална обстановка и че рецесиите оферират избрани благоприятни условия.

Отношенията сред Китай и Русия, сподели Уан посредством преводач, не са ориентирани против никоя трета страна, само че също по този начин „ няма да се поддадат на напън от трети страни “ – явен удар по Съединените щати.

„ Заедно поддържаме многополярността и демократизацията в интернационалните връзки “, сподели той на Путин. „ Това изцяло дава отговор на хода на времето и историята, както и на ползите на болшинството страни. “

По-рано Уан се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров, като съобщи, че чака с неспокойствие да подписа нови съглашения по време на визитата си в Москва. Подробности за споразуменията не бяха обявени.

Когато китайският президент Си Дзинпин се срещна на четири очи с Путин тъкмо преди Русия да изпрати войски в Украйна, те скрепиха партньорството си с „ никакви ограничавания “, което провокира безпокойствие на Запад.

Китай е най-големият покупател на нефт в Русия – един от главните източници на доходи за държавната хазна на Москва.

За Путин поддръжката на Китай като огромна мощ в изискванията на най-голямата борба със Запада от разгара на Студената война му разрешава да показа изолацията на Русия на Запад като надолнище към Азия.

За Си Русия в този момент е по-зависима от Китай от всеки път. Някога водач в международната комунистическа подчиненост, след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, Русия в този момент е младши сътрудник на възраждащия се Китай, който към този момент е водач в доста технологии на 21-ви век.

В събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвести Уанг за следствията, в случай че Китай окаже материална поддръжка на съветското навлизане в Украйна, като в изявление след срещата на двамата мъже съобщи, че Вашингтон е угрижен, че Пекин обмисля да доставя оръжия на Москва.

Пекин отхвърля да дава военна поддръжка на Русия.

Запитан за въпроса за китайската помощ, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че представителите на Пекин към този момент са разгледали този въпрос.

„ Те към този момент дадоха отговор на този въпрос, в действителност изрично го отхвърлиха. Тук няма какво да прибавим “.

След предизвестията на Блинкен, Китай съобщи, че Съединените щати не са в позиция да слагат условия.

Уан съобщи, че ще работи за „ подсилване и задълбочаване “ на връзките сред Москва и Пекин.

Си застана до Путин по време на спора в Украйна, като се опълчи на западния напън за уединяване на Москва. След нахлуването в Украйна китайско-руската търговия внезапно набъбна, а Русия усили износа на нефт за азиатските страни, в това число Китай.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР