Швейцарското правителство се обяви днес против обществена кампания за референдум

...
Швейцарското правителство се обяви днес против обществена кампания за референдум
Коментари Харесай

Швейцарското правителство се обяви против предложение за забрана на бурките

Швейцарското държавно управление се разгласи през днешния ден срещу социална акция за референдум за възбрана на носенето на бурки на обществени места, съобщи Ройтерс. Кабинетът сподели, че обособените кантони би трябвало да вземат лични решения по този въпрос, който все пак ще бъде гласуван на национално равнище, откакто основателите събраха предходната година 100 000 подписа, задоволителни за свикването на референдум според швейцарската система за директна народна власт.

Мерки против носенето на ислямски забрадки към този момент са признати в Белгия, Франция, Дания и Испания, а горната камара на холандския парламент утвърди през вчерашния ден възбрана за носенето на бурки на публични места като учебни заведения, административни здания и лечебни заведения, отбелязва Ройтерс.

Покривалата, които скриват изцяло лицето, са въпрос, който провокира разделяне в Европа. Някои настояват, че те са знак на дискриминация против дамите, само че други са на мнение, че със възбраната се нарушава религиозната независимост.

Две трети от осемте милиона и половина поданици на Швейцария се дефинират като християни. Делът на мюсюлманите обаче набъбна до 5 %, най-много поради имигрантите от някогашна Югославия, отбелязва Ройтерс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР