Швейцарското правителство одобри плановете за пробно легализиране на продажбата и

...
Швейцарското правителство одобри плановете за пробно легализиране на продажбата и
Коментари Харесай

Цюрих ще легализира пробно употребата и продажбата на канабис

Швейцарското държавно управление утвърди проектите за пробно узаконяване на продажбата и използването на канабис в Цюрих в опит да се оценят обществените и икономическите изгоди от регулирането на леката дрога, предава Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.
От това лято на тестова група от 2100 поданици на Цюрих ще бъде позволено да купуват избрани количества от опиата за персонална приложимост от аптеки, специфични диспансери и обществени клубове в града. Участниците ще би трябвало да дават отговор на въпросник на всеки шест месеца за техните привички по повод използването и за резултатите върху здравето им като част от изследването, подготвяно взаимно с Университета в Цюрих.

Крайната цел на теста е да дефинира изискванията, при които легализацията на марихуаната в Швейцария може да бъде съвместима с възстановяване на персоналното и публично здраве и сигурност, показват уредниците на изследването.

Данните от опита ще бъдат оповестени на настояща база през идната година.

Идеята е да се стигне до действително доказателство, което да послужи за образуване на политика за нова (на национално равнище) регулация на канабиса, сподели Барбара Бури, началник на плана в здравния отдел на кметството в Цюрих.
Други страни в Европа също премислят регулация на марихуаната в отговор на по-отворената политика към опиата на световно равнище., най-голямата европейска стопанска система, се чака да даде зелена светлина за приложимост и продажба на канабис през идващите седмици, с което ще стане първата страна от Европейски Съюз, която ще позволи на национално равнище комерсиалната му продажба.

Съседни Люксембург и към този момент показаха проекти за узаконяване на канабиса за приложимост от пълнолетни, до момента в който в Австрия, Италия и Испания притежанието на дребни количества от дрогата за персонална приложимост към този момент не се третира като престъпен акт.

Страни като Канада, Уругвай започнаха стъпки за заверка на марихуаната през предишното десетилетие, а наскоро това стори и Тайланд.

Жителите на Цюрих, които имат интерес да се включат в теста, са поканени да се записват, в случай че са дейни ползватели на канабис след пълноправие, нямат хронични болести и в този момент не работят като професионални водачи.

Около една трета от пълнолетните хора в Швейцария са опитвали канабис, съгласно изследвания на здравните управляващи. В Цюрих, най-големият град в страната с над 420 хиляди поданици, съгласно оценки към 13 хиляди поданици постоянно използват " трева ".

Планирани са по-нататъшни изследвания с публични и академични спонсори в Базел, Берн, Лозана, Женева, Бийл, Тун, Олтен, Винтертур през идващите месеци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР