Швейцарското министерство на икономиката потвърди днес, че разследва доставката на

...
Швейцарското министерство на икономиката потвърди днес, че разследва доставката на
Коментари Харесай

Разследва се доставката на швейцарски боеприпаси от полска компания в Украйна

Швейцарското министерство на стопанската система удостовери през днешния ден, че проверява доставката на швейцарски муниции в Украйна от полска компания, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12070
Разследването е почнало след публикуването на публикация по въпроса от швейцарски ежедневник " Нойе цюрхер цайтунг ".

Заради военния си неутралитет Швейцария не разрешава на страните, на които е продала оръжия, да ги препродават на трети страни, без да имат документално позволение от швейцарските управляващи.

В публикация, оповестена през днешния ден, " Нойе цюрхер цайтунг " написа, че муниции, създадени от швейцарската компания " СуисПи Дифенс " (SwissP Defence) са били наново изнесени за Украйна от полската компания УМО (UMO Sp. z o.o.).

Изданието черпи информацията от публикация, оповестена от американския уебсайт " Дифенс Уан " (Defense One), съгласно която в Украйна са били доставени 145 000 боеприпаса за снайпери и 500 хиляди боеприпаса за автомати.

Швейцарският ежедневник прецизира обаче, че казусът е " комплициран ", защото частни компании като УМО не са длъжни да подписват заявления за още един експорт.

В отговор на питане на Франс прес швейцарското министерство на стопанската система, което е натоварено със задачата да преглежда настояванията за още един експорт на оръжия, съобщи, че проверява случая.

Полската компания от своя страна увери Агенция Франс Прес, че всичките ѝ интернационалните контракти се осъществят в сходство с нужните процедури за узаконяване и предоставяне на единодушие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР