Швейцарско-шведския гигант ABB официално откри своя пети завод в България.

...
Швейцарско-шведския гигант ABB официално откри своя пети завод в България.
Коментари Харесай

ABB откри петия си завод в България

Швейцарско-шведския колос ABB публично откри своя пети цех в България. В новата база в Петрич, която е втора за компанията в града, са вложени 7 милиона лв., а отворените работни места ще бъдат общо 420.

В завода на " АББ България " ще се създават артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане. Той е ситуиран на 7400 квадратни метра, като включително влиза с изключение на индустриалното хале още административна част и логистична зона.

" Производството предлага съвременни работни места за заваряване, прелиминарен монтаж, финален монтаж и изпитване на модулна инсталация за монтаж на DIN-шина, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции ", показват от компанията.

По думите на шефа на новата индустриална база в Петрич Десислава Михтарска от навлизането си на българския пазар преди 25 години ABB е направила инвестиции от над 230 милиона лв..

" Новото произвеждане е значима стъпка към бъдещето на АББ и основава мост сред класическите артикули ниско напрежение и възходящия брой цифрови решения, които АББ доставя на своите клиенти по целия свят ", показва тя.

Заводът се намира наоколо до първата българска база на групата, отворила порти през 1996 година. Тя е ситуирана на 5000 квадратни метра, като там се създават артикули за ръководство ниско напрежение. Продукцията на центъра е за експорт главно за Германия, Италия и Швейцария.

През септември предходната година от " АББ България " оповестиха проектите си за създаване на пета индустриална база у нас. Строителството ѝ е завършило в границите на 11 месеца.

Групата на ABB е интернационален водач в индустриалната автоматизация, роботиката, а също по този начин и в производството на съоръжение за електроснабвядане и електрообзавеждане. Тя се подрежда измежду топ 500 на най-големите компании в света с доходи от 27,6 милиарда $ за 2018 година. Общо групата е показана на над 100 пазара по света.

У нас с изключение на двата завода в Петрич тя има още два такива в Пловдив, както и в Севлиево, който неотдавна беше освежен. Централният офис на ABB в България се намира в София, като за компанията в страната работят над 2 800 чиновници. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР