Швейцарският ветеран Роджър Федерер за 12-а поредна година е най-високоплатеният

...
Швейцарският ветеран Роджър Федерер за 12-а поредна година е най-високоплатеният
Коментари Харесай

Федерер за 12-а поредна година е тенисистът с най-високи приходи


Швейцарският деец Роджър Федерер за 12-а поредна година е най-високоплатеният тенисист в света. През последните 12 месеца Маестрото е проработил 64 млн. $, пресметна Forbes.

Голяма част от тези пари са пристигнали от спонсорски контракти с колоси като Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise, NetJets и Nike.

Тази година Федерер подписа петгодишен договор с производителя на пасти Barilla на стойност 40 млн. $. 36-годишният тенисист е спечелил и 3 млн. $ от участията си в шампионати на Мъжката тенис асоциация (АТР) и демонстративни надпревари. Трябва да се означи, че всяка година Федерер отделя огромни суми за щедрост и до момента е дал над 30 млн. $ за просветителни стратегии в Африка.

Тенисистът от Базел в понеделник счупи върха на Джими Конърс за най-вече седмици в Топ 4 на ранглистата. Швейцарецът е бил измежду най-хубавите четирима 670 седмици или 12 години и 8 месеца. Конърс, който завърши кариерата си през 1996 година, е прекарал 669 седмици в Топ 4. На трето място по този индикатор е Рафаел Надал - 529 седмици, следват Новак Джокович (526 седмици) и Иван Лендъл (510). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР