Швейцарският стартъп Sun-Ways е готов с проект за инсталиране на

...
Швейцарският стартъп Sun-Ways е готов с проект за инсталиране на
Коментари Харесай

Швейцарски стартъп монтира слънчеви панели в железопътна линия

Швейцарският стартъп Sun-Ways е подготвен с план за инсталиране на слънчеви панели на железопътни релси в региона на гарата Butte, където те ще бъдат сложени сред релсите. Работата ще стартира незабавно след приемане на позволение от Швейцарската федерална работа по превоз.

Това не е първият опит за съчетание на железопътната линия със слънчеви панели. По-рано сходни опити са правени от италианската компания Greenrail и английската Bankset Energy. Основната разлика сред швейцарския опит е, че панелите Sun-Ways са общоприети, до момента в който техните съперници са малко по-малки. Освен това процесът на полагане в Sun-Ways е изцяло автоматизиран с помощта на специфичен трен. Монтажът на 60 панела на повърхност от 46,2 м би трябвало да завърши през лятото. Бюджетът на плана е 560 000 $.

Първоначално цялата създадена електрическа енергия ще се употребява от локалните семейства, а в бъдеще част от нея ще бъде ориентирана към електрическите влакове. Според съоснователя на Sun-Ways Батист Даншер, в случай че опитът е сполучлив, това ще отвори вероятността за покриване на цялата швейцарска железопътна мрежа от 5000 километра с панели, които ще генерират до 1 гигават сила годишно. Този потенциал ще бъде задоволителен за облекчаване на енергийните потребности на 750 000 семейства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР