Швейцарските власти са издали по-рано заповед за арест на мъжа,

...
Швейцарските власти са издали по-рано заповед за арест на мъжа,
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството на дете във Франкфурт е бил издирван от швейцарската полиция

Швейцарските управляващи са издали по-рано заповед за арест на мъжа, обвинен, че блъснал дете и майка му пред трен във Франкфурт, съобщи немската полиция, представена от ДПА.

Вчера 40-годишният жител на Еритрея е бил забелязан да блъска 8-годишно момче и майка му от перона на централната жп гара във Франкфурт върху релсите. Жената съумяла да се избави и да избегне идващия трен, само че детето починало. Блъснат бил и още един човек, който обаче се задържал на перона.

Германските управляващи не престават да проверяват претекстовете за нападението, което полицията преглежда като ликвидиране. Според правоохранителните органи мъжът не е познавал жертвите.

Заподозреният е бил прочут на органите на реда за "други сходни закононарушения в Швейцария ", разясни шефът на немската полиция Дитер Роман на конференция в Берлин.

По думите му мъжът е упрекнат, че заплашил своя съседка с нож, след което я заключил и избягал. Еритреецът, който е татко на три деца, дошъл в Швейцария нелегално през 2006 година и кандидатствал за леговище. Две години по-късно получил леговище и от този момент швейцарските управляващи го определяли като "добре интегриран ", уточни немският вътрешен министър Хорст Зеехофер на среща със чиновници по сигурността.

Швейцарската полиция съобщи, че обвиненият, който е непрекъснат гражданин на кантона Цюрих, е получавал психиатрични грижи по-рано тази година. При обиска на дома му са били открити документи, свързани с неговото лекуване и диагноза.

Швейцарската полиция удостовери, че е издала заповед за арест на мъжа предходната седмица, откакто той заплашил своя съседка и децата ѝ и ги заключил в жилището им.

Предвид нападението на гарата във Франкфурт Зеехофер прикани за усилване на сигурността и по-голямо полицейско наличие на жп гарите. Министърът също по този начин повтори своя апел за повече видеонаблюдение на публичните места.

Служителите на централната гара във Франкфурт пък са организирали за довечера обществено възпоменание за починалото дете покрай мястото, където е било убито.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР