Швейцарски прокурори призоваха президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи

...
Швейцарски прокурори призоваха президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи
Коментари Харесай

Искат затвор за президента на ПСЖ

Швейцарски прокурори приканиха президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи и някогашният вицепрезидент на ФИФА Жером Валке да влязат в пандиза за корупция по отношение на разпределението на телевизионни права за международни шампионати по футбол.

Прокуратурата изиска 28-месечна присъда за Ал-Хелайфи, който е и президент на beIN Media, и три години за Валке, откакто техният правосъден развой в швейцарския град Белинзона отива към края си, съобщи локалната осведомителна организация Keystone ATS. Това е първият път, в който са поискани затворнически присъди в Европейски съд в каузи, свързани с няколко абсурда в международния футбол, макар че някогашни управителни лица от Америките получиха такива присъди в Съединени американски щати, написа още Гонг.

Швейцарският федерален престъпен съд на Белинзона съди Валке по две обвинявания, свързани с придобиване на пари. Ал-Хелайфи бе включен в първото обвиняване. Офисът на прокуратурата съобщи, че Валке е търсел помощта на Катар през лятото на 2003, с цел да си купи първокласна вила в Сардиния във време, когато beIN, телевизия, благосъстоятелност на Катар, преговаряла удължаването на медийните си права в Северна Африка и Близкия Изток за Световните шампионати през 2026 и 2030.

Общественият прокурор съобщи, че Ал-Хелайфи е придобил къщата за 5 млн. евро посредством компания, която била съвсем неотложно трансферирана на брата на един от околните сътрудници, преди да бъде налична за Валке. Двамата споделиха,че договорката е била „ персонална “ спогодба, нямаща общо с договора, подписан от beIN с ФИФА през април 2014.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР