Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер се изказа много

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер се изказа много
Коментари Харесай

Федерер: Преди години Джокович играеше по-добре

 Джокович: Благодарен съм, че се състезавам в една епоха с Федерер и Надал
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер се изрече доста ласкаво по адрес на сръбската звезда Новак Джокович.

Маестрото към този момент е в Тексас за следващата благотворителна демонстрация, в която ще се включи. Швейцарецът гостува в Остин на локалния любим и различен някогашен №1 - Анди Родик.



" Мисля, че Новак има още какво да покаже. Дори не считам, че сега демонстрира допустимо най-хубавия си тенис след травмата.

Представя се доста, доста добре, само че ми се коства, че през най-хубавите си години, преди няколко сезона, когато бе съвсем несломим, играеше още по-силно.

Това е доста окуражаващо за него. Има още доста какво да се чака от Новак, няма подозрение в това. И какво достижение единствено – да изравниш върха на Пийт. Този връх ни се струваше толкоз надалеч години наред ", сподели Федерер.

След сериозните проблеми с лакътя и интервенцията, която претърпя Джокович се завърна през втората половина на 2018 с купите на Уимбълдън и US Open. С трофея си в Синсинати той си обезпечи продобиване на всичките девет шампионата от сериите Мастърс 1000.

С представянето си Новак се завърна под №3 в международната класация зад Рафаел Надал и Федерер. Успехът в Ню Йорк пък му оказа помощ да се изравни с Пийт Сампрас по брой титли от Големия шлем - по 14. Така Новак е с три трофея по-малко от втория в класацията Надал и шест от Федерер, който има 20.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР