Швейцарската компания за здравни грижи Roche обяви, че ще придобие

...
Швейцарската компания за здравни грижи Roche обяви, че ще придобие
Коментари Харесай

Фармацевтичният гигант Roche купува Telavant за 7,1 млрд. долара

Швейцарската компания за здравни грижи Roche разгласи, че ще придобие Telavant Holdings в договорка на стойност 7,1 милиарда $, заяви CNBC.

Telavant създава медикаменти за възпалителни и фиброзни болести и е в развой на създаване на " обещаваща нова терапия " за пациенти с заболяването на Крон, обявиха от Roche в известие за пресата.

Условията на придобиването включват краткосрочно заплащане на етапни цели в размер на 150 млн. $.

След като получи цялостни права върху лекарството RVT-3101 - терапия, разработвана за възпалителни болести на червата, в това число болест на Крон, Roche има намерение да стартира световни изпитвания във фаза 3, които ще включват клинични проби върху стотици до хиляди пациенти с целевите болести.

" Въз основа на многообещаващите данни, ние мощно имаме вяра в капацитета на това антитяло за лекуване на хора, живеещи с IBD ", съобщи основният изпълнителен шеф на Roche Pharmaceuticals Тереза Греъм, представена от CNBC. " Нетърпеливи сме да продължим да създаваме това антитяло и да го предоставим на пазара и на пациентите в Съединени американски щати и Япония допустимо най-скоро. ", добавя тя.

Понастоящем Telavant е благосъстоятелност на Pfizer и Roivant Sciences. В известието за придобиването, Roche съобщи, че ще получи алтернатива за съдействие с Pfizer по ново лекарство за възпалителни болести на червата.

Припомняме, че преди месец стана ясно, че Roche е пропуснала значима информация в листовката за сигурността за дозиране на лекарство за рак. Саморегулиращ се орган на Обединеното кралство заключи, че Roche е дискредитирала фармацевтичната промишленост и е понижила доверието в нея, като не е предоставила информация, която е значима за сигурността на пациентите.

Случаят е обвързван с уебстраницата за Rozlytrek на Roche, лекарство, употребявано за лекуване на ROS1-позитивен недребноклетъчен рак на белия дроб и солидни тумори с NTRK-позитивен синтез.

След като преглежда уеб страницата за ресурсите на Roche в Обединеното кралство, анонимно лице се оплаква на Органа за надзор на лекарствените артикули, отпускани по лекарско наставление (PMCPA), че наличието е подвеждащо и не е заслужено или уравновесено, защото пропуща значима информация, оповестява fiercepharma.

Според жалбоподателя на уебстраницата липсва " подобаваща и точна информация ", според обобщението на характерностите на продукта (SPC), по отношение на наблюдението на измененията в сърцето, черния дроб, централната нервна система, кръвта и костите и адаптирането на лекуването въз основа на данните.

Според жалбоподателя неналичието на " съответни препоръки в SPC по отношение на намаляването на дозата и прекратяването на лекуването демонстрира липса на схващане от страна на Roche за сигурността на пациентите ". В жалбата се задава въпросът " кой е одобрил това наличие за издание, като се има поради заплахата за пациентите от такова наличие, в което липсва значима информация ".

В отговор Roche изрази напълно друго мнение и дефинира жалбата като неоснователна. Швейцарският производител на медикаменти отбелязва, че уебсайтът е съдържал забележими връзки към информацията за определяне и е насочвал читателите към SPC за спомагателна информация по отношение на смяната на дозата на Rozlytrek в отговор на нежелани реакции.

Според Roche информацията е била " точна, уравновесена, обективна, справедлива и недвусмислена, отразявала е SPC, не е подвеждала здравните експерти и им е давала опция да си сформират лично мнение за лекарството ". Това мнение поддържа убеждението на компанията, че е спазила стандартите, които се чакат от промишлеността.

Отбелязвайки, че Rozlytrek предстои на в допълнение наблюдаване и че на уебстраницата за дозиране е пропусната значима информация за сигурността му, комисията на PMCPA заключи, че компанията Roche е в нарушаване на регулацията и дефинира жалбата като основателна.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР