Швейцарската фирма Олсийз (Allseas) - подизпълнител на проекта Северен поток

...
Швейцарската фирма Олсийз (Allseas) - подизпълнител на проекта Северен поток
Коментари Харесай

Фирмата-изпълнител на Северен поток - 2 временно спря работа

Швейцарската компания " Олсийз " (Allseas) - подизпълнител на плана " Северен поток - 2 ", краткотрайно е спряла работа по газопровода, до момента в който не получи уточнения във връзка със глобите, наложени от Съединени американски щати, съобщи ТАСС, представена от БНР.

" Олсийз " прекрати прокарването на тръбопровода до приемане на уточнения от юридическо, техническо и екологическо естество ", се споделя в известие на компанията оператор по плана " Норд стрийм 2 ".

" Приключването на плана е значимо за сигурността на доставките на горива в Европа. Ние ще работим взаимно с фирмите, участващи в плана, върху приключването му в най-кратък период ", твърди компанията.

Законът за наказания против плановете за газопроводи " Северен поток - 2 " и " Турски поток " дава на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп 60 дни, с цел да наложи наказания на корабите, които поставят тръбите и на задграничните лица, които ги подкрепят, отбелязва ДПА.

Правителството на Германия изрази през днешния ден страдание по отношение на влизането в действие на американските наказания против газопроводите и счита, че те съставляват интервенция в европейските работи, съобщи ТАСС. Координаторът на трансатлантическото съдействие към държавното управление в Берлин Петер Байер съобщи, че федералното държавно управление няма да предприеме ответни ограничения след глобите на Съединени американски щати, показва ДПА.

Ролф Мютцених, който оглавява групата на Германската социалдемократическа партия в Бундестага, разкритикува глобите като " шантажистки способи " на Вашингтон. " За Тръмп Европейски Съюз и Германия очевидно не са сътрудници, а васали, които заплащат налог ", декларира той в изявление за ДПА. Според немския парламентарист дейностите на американския президент, одобрил глобите, са нова стъпка, която ще утежни трансатлантическите връзки.

Говорител на Европейска комисия разкритикува през днешния ден американските наказания против фирмите, участващи в построяването на " Северен поток-2 ", съобщи " Франс прес ". Той съобщи, че Европейски Съюз по принцип е срещу налагането на наказания на европейски предприятия, извършващи законна активност.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР