Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана

...
Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана
Коментари Харесай

Швейцария уволни родни треньорки заради "нарушение на професионалната етика"

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния тим Илиана Динева и Гергана Станчева поради нарушавания на професионалната нравственос, оповестяват локалните медии. Спрени са и тренировките на националния тим за европейските юношески игри, а решението на управителните фактори идва, откакто неназована гимнастичка се оплаква от Илиана Динева.

Според момичето българската треньорка я е наричала " дебела крава ". Грацията твърди, че е лишавана от вечеря и е била принуждавана да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и досега не е имало недоволства от нея. Тя си е наела юрист и ще съди швейцарската федерация.

В писмо президентът на родната федерация Илиана Раева показва, че решението на Швейцария не е казус. Преди години по този начин е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им дo осмо място на международно първество. След това Димитрова, която сега е отпред националния отбор, печели делото против федерацията. По-късно същата орис сполетява и Мирела Пашалиева, освободена заради липса на резултати.



Българската федерация желае почтено следствие на случая и изчистванто на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма по какъв начин в спорта да станеш първенец без да тренираш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР