Швейцарката Мишел Гизин спечели олимпийската титла в алпийската комбинация на

...
Швейцарката Мишел Гизин спечели олимпийската титла в алпийската комбинация на
Коментари Харесай

ПьонгЧанг 2018: Мишел Гизин спечели злато в алпийската комбинация

Швейцарката Мишел Гизин завоюва олимпийската купа в алпийската композиция на олимпийските игри в Пьонгчанг. Световната вицешампионка приключи с общо време 2:20.90 минути след третмясто в спускането за 1:40.14 минута и солидно каране и в слалома за 40.76 секунди. Така тя заслужи първо олимпийско отличие в кариерата си.

Със среброто се окичи Микаела Шифрин от Съединени американски щати, която остана на 97 стотни от секундата зад шампионката. В ПьонгЧанг тя към този момент взе купата в гигантския слалом, а това е общо трети олимпийски орден в кариерата ю след златото в слалома в Сочи 2014.

Трета на 1,44 секунда финишира международната шампионка в комбинацията Уенди Холденер (Швейцария). Тя беше десета след спускането, само че с най-бързо време в слалома си обезпечи второ олимпийско отличие в Република Корея след среброто в самостоятелния слалом.

Американската звезда Линдзи Вон, трикратна международна шампионка в дисциплината, претърпя същинска драма в последното си съревнование на олимпийски игри. Тя беше лидерка след първия манш в спускането, само че пропусна врата в слалома и по този начин постави разочароващ край на своето присъединяване в ПьонгЧанг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР