Швейцария подготвя глобална среща на върха за Украйна под наблюдението

...
Швейцария подготвя глобална среща на върха за Украйна под наблюдението
Коментари Харесай

Дипломатическият пробив на Украйна: САЩ готвят велико китайско предателство

Швейцария приготвя " световна среща на върха " за Украйна под наблюдението на Съединени американски щати. Този ленив развой, който американците започнаха предходната пролет, се крие зад доста интернационалните проблеми. Но е доста значимо поради розовите очаквания, които разпореждат на него във Вашингтон.

" Глобална среща на върха "?

Предполага се, че „ световната среща на върха “ за Украйна би трябвало да събере множеството водачи на интернационалната общественост, на първо място държавните глави на световния Юг. Съединените щати принуждават Швейцария да реализира тази безнадеждна концепция.

Разчетът на американците е явен: Швейцария, известна със своя „ неутралитет “ (който от дълго време е мит), под този етикет би трябвало да събере множеството страни по света, което, съгласно тях, ще принуди Русия да отстъпи.

Според проектите на стратезите от Белия дом световният Юг би трябвало да утвърди прословутата „ формула на Зеленски “ и да принуди Русия също да я одобри.

Казано по-просто, Съединени американски щати се пробват да образуват необятна интернационална коалиция против Русия и да основат условия, при които Русия да бъде заточеник и да бъде принудена да работи в полза на хегемона. И това би трябвало да се показа като мнение на цялата международна общност.

Копенхагенски формат

Да напомним, че става дума за така наречен „ Копенхагенски формат “, който се роди при започване на предишното лято на „ загадка “ интернационална среща в столицата на Дания.

Тя беше проведена от американците, като поканиха високопоставени специалисти в региона на външната политика и сигурността на страните от световния Юг и се пробваха да привлекат тяхната поддръжка за „ формулата на Зеленски “.

Инициатор на тази концепция е съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан. Стратегическата цел на срещата беше да се приготви " световна среща на върха " за Украйна.

По-малко от няколко дни след „ тайната “ среща в Копенхаген стана известно, че доста делегации, по-специално бразилската, обявиха, че се съмняват в триумфа на всевъзможни мирни договаряния за Украйна без присъединяване на Русия.

Представление в Джеда

Американците обаче не стопираха настъплението си след Копенхаген и оповестиха " световна среща " в Джеда, Саудитска Арабия, през август предходната година. И още веднъж имаше неуспех.

Съединени американски щати чакаха в Джеда да дойдат държавни и държавни ръководители от 40 страни. Въпреки това, няколко дни преди „ срещата на върха “, както в известния анекдот, „ концепцията се промени “.

Оказа се, че водачите на страните от световния Юг просто са отказали да вземат участие в събитието заради обстоятелството, че Русия не е поканена на тези „ мирни договаряния “.

Това беше гръмко декларирано да вземем за пример от мексиканския президент Лопес Обрадор, който отхвърли да отиде в Джеда заради отсъствието на Русия там.

Същото сподели и бразилският президент Лула да Силва, който, както се оповестява, трябваше да изпрати своя консултант по интернационалните въпроси Селсо Аморим в Джеда вместо него. Но даже и той не пристигна и избра да се обърне към събралите се посредством видеовръзка.

С една дума, още в навечерието на рекламираната „ среща на върха ” стана ясно, че въпросът мирише на неприличен неуспех. И по този начин „ срещата на върха “ бързо беше кръстена на „ среща на съветници по националната сигурност и висши чиновници “.

Срещата в Джеда се оказа освен това от бутафория. Организаторите получиха изцяло противопоставен обществен резултат. Това изяснява за какво известията в западната преса за срещата в Джеда бяха извънредно нищожни.

Западът получи мъчителен удар в лицето от тези, които смяташе за " неутрални ". Зад техния неутралитет стоеше, от една страна, неприкрита неприязън, отправена към Съединени американски щати и целия Запад, а от друга, схващане и почитание към позицията на Москва.

Провалът на Съединените щати в Джеда беше толкоз мъчителен, че представителят на Европейския съюз на срещата непосредствено съобщи, че „ няма да има взаимно изказване след срещата “.

За да избави лицето на американската дипломация, а в това време и на украинската, The New York Times писа в тези дни, че срещата в Джеда „ е насочна точка на това, което се чака да бъде огромен дипломатически ход от страна на Украйна през идващите месеци за да се подкопае въздействието на Русия “.

" Дипломатически пробив "

И тази „ огромна дипломатическа стъпка на Украйна “ се случи по време на идната среща на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос през януари тази година. Този път творчеството на американските политически стратези беше да употребяват знака на WEF (СИФ), където се събират държавни и държавни ръководители.

Но и там имаше комплициране. Нямаше държавни глави, безполезни полемики още веднъж се водеха от „ специалисти “. И още веднъж не съумяха да стигнат до общия знаменател, умислен от американците, т.е. единомислещ напън върху Русия.

Съпредседателят на тази полемика в Давос, швейцарският външен министър Игнацио Касис, сподели, че тази „ среща евентуално ще бъде последната в сегашния формат, тъй че по-нататъшните стъпки остават неразбираеми “.

А представители на страните от световния Юг за следващ път повториха, че без присъединяване на Русия и без да се вземе поради нейната позиция сходни срещи са безплодни.

Най-накрая убедих една жена

Междувременно Зеленски, без да вижда намеците на швейцарския министър Касис и тласкан от Джейк Съливан, продължи настъплението против Швейцария.

Въпреки обстоятелството, че преди ден основният швейцарски посланик обществено сподели, че „ по-нататъшните стъпки са неразбираеми “, Зеленски отиде на посещаване в Берн, с цел да убеди президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд да провежда „ мирна конференция на високо равнище “. въз основа на „ формулата на мира “, насърчавана от Киев. И Швейцария се съобщи.

Виола Амхерд сподели на взаимна конференция със Зеленски, че Берн е подготвен да го организира и че страните работят по по-нататъшни стъпки. Как да не се откаже, в случай че на всички е ясно, че мястото на митичната „ световна среща на върха “ за Украйна е определено от Вашингтон и Берн не може да му откаже.

И в този момент организирането на „ световна среща на върха “ за Украйна виси като камък на врата на Швейцария, защото задачата, сложена от Вашингтон пред Берн, е неизпълнима.

Сериозен ли си?

Съединени американски щати и Зеленски не престават да показват своята „ формула за мир “, обрисувана за първи път в края на 2022 година, като основа за всевъзможни договаряния с Русия. В същото време на всички останали е ясно, че в никакъв случай няма да се получи. Именно на това обърна внимание съветският външен министър Сергей Лавров в изявлението, което даде неотдавна за „ Известия “.

Шефът на външното ни министерство изрази неразбиране „ по какъв начин може сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж, Берлин да съобщи, че тя (формулата на Зеленски) няма опция “.

Лавров означи, че „ същността му е, че Русия би трябвало да капитулира, да напусне Крим, Донбас, Новоросия, Русия би трябвало да заплати компенсации “, а „ съветското управление би трябвало да пристигна в Хага и да се съобщи на трибунала “.

" Русия би трябвало непринудено да се съгласи да ограничи оръжията си, най-малко в региони, прилежащи на Европа. И това съществено ли е? "

– попита Лавров.

Говорейки за неразрешимия проблем пред Швейцария, съветският външен министър означи:

" Сега швейцарците провеждат регулярни събирания в границите на Копенхагенския формат, където канят всички и ги принуждават да се съгласят с „ формулата “ на Зеленски, да я поддържат или най-малко да заявят подготвеност да обсъдят една част от нея. “

" Швейцария, а в действителност, Съединените щати оферират да се разиска продоволствената сигурност, енергийната сигурност, нуклеарната сигурност Всичко това е за антураж, с цел да примамят хората под предлог, че тези характерни разпореждания са почтени ",

- сподели министърът.

Лавров слага диагноза

Лавров сподели, че през януари тази година се е срещнал с външния министър на Швейцария Касис в Ню Йорк. Касис приказва за проекти за привикване на „ още една среща в Швейцария с покана на Украйна, Запада и допустимо най-вече страни от Юга “, на която Русия няма да бъде поканена, само че „ там най-сетне ще завършват формулата на Зеленски, тъй че става по-приемливо. "

" Още - в какъв смисъл? В това, че Русия би трябвало да напусне не на следващия ден, а вдругиден? "

- попита Лавров.

Когато швейцарците най-сетне се съгласят с тази „ формула “, когато тя стане „ групов артикул “, тогава, споделят те, те ще се радват да поканят Русия на идната среща и да я показват.

$Това го споделя сериозен, възрастен мъж. Това е министърът, някогашен президент на Швейцария. Хората с подобен опит би трябвало да схващат какво приказват и правят$,

– сподели Лавров, недвусмислено поставяйки съответната диагноза на ръководителя на дипломацията на Конфедерация Швейцария.

Нашите изводи

За да обобщим, означаваме, че персоналната известност на създателя на концепцията за „ световна среща на върха “ за Украйна Джейк Съливан е заложена на карта. Ето за какво той тича с нея като парче торта от предходната пролет.

Съливан се пробва да обезпечи на президента Байдън политически бонус за президентските избори в Съединени американски щати през ноември под формата на сполучлива „ световна среща на върха “, която съгласно концепцията му ще събере целия световен Юг и ще принуди Русия да се съобщи.

Идеята е на Съливан, само че швейцарците имат главоболие, тъй като към момента не могат да се оправят с това американско „ домашно “. И те го знаят. И по тази причина главата ги боли още повече.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15949Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед40420Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед51678Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед66331Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед47459Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549411Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179102Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137479Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122734Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92611Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР