Швейцария изпревари Сингапур като най-добрата дестинация за живот за чужденци.Държавата,

...
Швейцария изпревари Сингапур като най-добрата дестинация за живот за чужденци.Държавата,
Коментари Харесай

В Швейцария заплатите за чужденците са най-високите в света

Швейцария изпревари Сингапур като най-хубавата дестинация за живот за чужденци.

Държавата, която е дом на едни от водещите банки и фармацевтични водачи в света, е определена за място номер 1 в света за живот и работа за задгранични жители, демонстрира новото издание проучването Expat Explorer на HSBC. В това отношение Швейцария прави голям скок, като в същата ранглиста за предходната година беше едвам на 8-ма позиция.

Според данните междинната годишна заплата в страната доближава 111 587 $, което е с 47% над междинното заплащане за всички изследвани 33 страни. Второто възлиза на 75 966 $ на година. Междувременно седем от 10 чужденци споделят, че разполагаемият им приход се е нараснал доста след преместването им в Швейцария.

Що се отнася до качеството на живот, европейската страна се показва доста добре в класацията. По отношение на индикаторите, свързани със обществените контакти и общото удовлетворение обаче се класира много по-надолу - надлежно на 24-то и 31-во място.

След Швейцария в тазгодишното издание на класацията на HSBC на първите няколко позиции се подреждат надлежно Сингапур, Канада, Испания, Нова Зеландия и Австралия.

Любопитно е да се означи, че прилежаща Турция прави максимален скок спрямо предходната година до 7-мо място от 22-ро в предходното издание на изследването. Основното преимущество на страната е отвореното и гостоприемно общество в Турция, съгласно изследването.

След огромните губещи са Англия, която пада със седем позиции надолу до 27-мо място, както и Швеция, която миналата година беше 7-ма, а в този момент е чак на 20-то място. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР