Швеция заема подобаващо място с присъединяването си към НАТО, заяви

...
Швеция заема подобаващо място с присъединяването си към НАТО, заяви
Коментари Харесай

Столтенберг: Швеция заема подобаващо място с присъединяването си към НАТО

Швеция заема уместно място с присъединението си към НАТО, съобщи през днешния ден генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на взаимна конференция с шведския министър председател Улф Кристершон в централата на алианса в Брюксел. По-късно през днешния ден знамето на Швеция ще бъде издигнато пред централата на алианса, откакто предходната седмица страната приключи процеса по присъединение и стана 32-рата страна от военния съюз.

Днес е наистина исторически ден, уточни Столтенберг. След повече от 200 години неутралитет Швеция става част от НАТО. Няма проект за повишение на броя на страните от НАТО с нуклеарно оръжие, нито за разполагане на батальони в Швеция, добави той в отговор на въпрос.

Когато съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През стартира войната в Украйна преди две години, искаше по-малко НАТО и повече надзор над съседите, да унищожи Украйна като суверенна страна, само че се провали, заключи Столтенберг. Украйна е по-близо до участие в пакта отвсякога. Путин стартира войната и може да я приключи през днешния ден. Украйна няма тази опция, да се съобщи не значи да реализира мир, добави той. Трябва да покажем на Путин, че няма да получи това, което желае на бойното поле. Той би трябвало да седне на масата за договаряния, с цел да се откри решение, в което Украйна остава суверенна нация, настоя Столтенберг. Русия няма думата какъв път избират европейските страни, добави той.

Кристершон уточни, че Русия ще остане опасност за сигурността и напредъка на Европа в обозримо бъдеще. Швеция към този момент извършва условието за отбранителни разноски, равни на два % от Брутният вътрешен продукт, означи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР