Швеция ще достави нов пакет военна помощ на стойност 3

...
Швеция ще достави нов пакет военна помощ на стойност 3
Коментари Харесай

Швеция ще предостави най-големия си пакет военна помощ на Украйна

Швеция ще достави нов пакет военна помощ на стойност 3 милиарда крони (287 милиона долара) на Украйна, най-големият до момента, който за първи път ще включва и система за противовъздушна защита. Това разгласи министър председателят на скандинавската страна Улф Кристерсон, предава Ройтерс.

Досега приносът на Швеция, която кандидатства за присъединение към НАТО дружно със прилежаща Финландия, варираше от нормално съоръжение като каски и бронежилетки до гранати и ракети.

" Това е по-голям пакет за военна поддръжка от всичките осем предходни пакета взети дружно “, сподели Кристерсон на конференция. " Това е най-големият, който сме правили, и ние следваме тъкмо украинския лист с цели от това, от което те самите считат, че имат потребност тъкмо в този момент “.

Министърът на защитата Пал Джонсън на собствен ред съобщи, че новият пакет от военно съоръжение включва система за противовъздушна защита и муниции от запасите на нейните въоръжени сили.

Предходното социалдемократическо държавно управление на Швеция, което загуби от дясната коалиция на Кристерсон на изборите през септември, се контракти за няколко транша помощ за Украйна, както военна, по този начин и филантропична, на стойност над 1 милиард крони.

Артилерийската система Archer е преди всичко в украинския лист с стремежи от известно време, само че не беше включена в новия пакет за помощ.

Кристерсон също съобщи, че държавното управление следи от близко развиването на събитията в Полша покрай украинската граница и че е нужна повече информация, с цел да се получи по-ясна картина на случилото се.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР