Швеция преодоля последното препятствие, за да стане 32-ият член на

...
Швеция преодоля последното препятствие, за да стане 32-ият член на
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Швеция влиза в НАТО

Швеция преодоля последното затруднение, с цел да стане 32-ият член на военния алианс, откакто Унгария - последната от страните, която се въздържа - организира парламентарно гласоподаване, с цел да утвърди този ход.

През последните години нахлуването на Русия в Украйна изтласка Швеция от десетилетията на военно необвързаност и към най-големия боен съюз в света. Присъединяването на Швеция идва на фона на възходящата неустановеност по отношение на бъдещето на НАТО, защото любимецът на Републиканската партия в президентската конкуренция в Съединени американски щати Доналд Тръмп заплашва да се откаже от гаранциите за сигурност най-малко на част от Европа.

Будапеща направи крачката този понеделник, когато Народното събрание гласоподава със 188 против 6 гласа в поддръжка на ратификицията.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан, който поддържа контакт с съветския президент Путин, макар западния напън, не даде утвърждение на кандидатурата на Швеция повече от 600 дни.
Сега всички съществуващи съдружници в НАТО са утвърдили членския статут на Швеция. Церемония по издигане на знамето се чака в централата на НАТО в Брюксел по-късно тази седмица, по-малко от година след присъединението на северната страна Финландия към алианса.

Орбан даде утвърждението си в петък, когато неговият шведски сътрудник Улф Кристершон отлетя за Будапеща. Той подписа съглашение за защита след години на „ проклети “ съгласно Орбан връзки по отношение на човешките права и върховенството на закона в неговата все по-политически репресивна страна.

Москва заплаши Швеция и Финландия, откакто и двете страни взеха решение да се извърнат към НАТО. Откакто двете северни страни започнаха развой по присъединение към алианса, Западът стегна хватката си над Балтийско море, усложнявайки жизненоважен директен маршрут за съветския флот.
Руското посолство в Стокхолм назова Швеция „ законна цел за ответните ограничения на Русия “ предходната година, до момента в който Финландия затвори границата с Русия, откакто откри „ систематични “ и „ проведени “ старания на съветските управляващи да изпращат африкански мигранти на финландски територии.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР