Швеция предвижда да премахне в края на месеца повечето ограничения,

...
Швеция предвижда да премахне в края на месеца повечето ограничения,
Коментари Харесай

Швеция предвижда този месец да премахне повечето оставащи ковид ограничения

Швеция планува да отстрани в края на месеца множеството ограничавания, наложени поради пандемията от ковид и засягащи публични места като заведения за хранене, театри и игрища, разгласи през днешния ден държавното управление, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. Шведските управляващи последователно смекчиха някои ограничавания през лятното намаляване на пандемията. През последните седмици беше регистрирано нарастване на заразяванията на фона на бързото разпространяване на разновидността Делта, само че смъртните случаи останаха малцина.
В своя метод към пандемията Швеция избягваше да постанова строги карантинни ограничения и разчиташе най-много на доброволни рекомендации, свързани със обществената отдалеченост и хигиената. Въпреки това бяха въведени ограничавания за броя на присъстващите на публични прояви като концерти и спортни събития, както и за броя на посетителите в обекти като питейни заведения и заведения за хранене. Предвижда се тези ограничавания да отпаднат от 29 септември, както и рекомендацията за работа от у дома.
" Важното обръщение е, че в този момент подхващаме по-нататъшни стъпки за връщане към естественото всекидневие ", сподели на конференция здравната министърка Лена Халенгрен. " През цялото време бяхме на мнение, че рестриктивните мерки би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-скоро ", съобщи тя. По думите й държавното управление също по този начин изследва опцията за потребление на имунизационни документи за някои действия, само че се надява, че това няма да бъде належащо, откакто страната има високо равнище на имунизация.
Около 70 % от хората в Швеция на възраст над 16 години са изцяло имунизирани против КОВИД-19.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР