Швеция, която за разлика от други страни избра да не

...
Швеция, която за разлика от други страни избра да не
Коментари Харесай

Швеция облекчава противоепидемичните мерки

Швеция, която за разлика от други страни избра да не постанова изключително строги ограничавания за битка с ковид, разхлабва някои от въведените ограничения, съобщи ДПА.

От през днешния ден още веднъж се позволява повече от осем души да се събират дружно на едно място. В закрити пространства с закрепени места за сядане като кина се разрешава наличието на 50 индивида. На прояви навън като футболни мачове на стадион могат да участват до 500 души, а в спортни надпревари навън се позволява да вземат участие до 150 индивида.

Ресторантите до 22,30 ч. - с два часа повече, в сравнение с до момента. На една маса обаче могат да седят най-вече четирима души.

Това са първите стъпки от петстепенен проект, с който държавното управление желае последователно да смекчи ограничаващите ограничения през лятото.

Швеция има много по-високо равнище на заразявания с ковид от множеството европейски страни. Но обстановката се развива в вярната посока, сподели министър-председателят Стефан Льовен предходната седмица.

Ако ситуацията продължи да се усъвършенства, идващото разхлабване на ограниченията ще бъде на 1 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР