Швеция и Финландия не трябва да си мислят, че Русия

...
Швеция и Финландия не трябва да си мислят, че Русия
Коментари Харесай

Напрежение! Русия заплаши Швеция и Финландия

Швеция и Финландия не би трябвало да си мислят, че Русия просто ще се помири с тяхното решение (да аплайват за участие в НАТО). Това съобщи зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Двете скандинавски страни, които в продължение на десетилетия поддържаха боен неутралитет, в този момент желаят да влязат в НАТО, с цел да подсигуряват сигурността си. Това се случва близо три месеца, откакто съветската войска стартира пълномащабна война против Украйна. Глобалната обстановка се промени коренно с разширението на НАТО, разгласи Рябков, представен от Би Би Си.

Сергей Рябков сподели, че изборът на Финландия и Швеция да се причислят към НАТО ще има дълготрайни последствия, оповестяват съветските осведомителни организации. " Общото равнище на военно напрежение ще се увеличи и ще има по-малко предвидимост в тази област. Жалко, че здравият разсъдък е принесен в жертва на някакви фантомни хрумвания за това какво би трябвало да се направи в актуалната обстановка ", сподели още съветският посланик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР