Швеция е готова да изпрати някои от своите бойни танкове

...
Швеция е готова да изпрати някои от своите бойни танкове
Коментари Харесай

Швеция също обмисля танкове Леопард за Украйна

Швеция е подготвена да изпрати някои от своите бойни танкове " Леопард " на Украйна. Това съобщи министърът на защитата Пол Йонсон, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че страната му се готви да даде и различен пакет помощи на Киев, с цел да му помогне във войната против Русия.

Швеция изпрати няколко пакета военна и филантропична помощ на Украйна от началото на нашествието, наричана от Москва " специфична военна интервенция ".

Последната доставка включва бронирани бойни машини на пехотата, за които министърът на защитата съобщи, че ще бъдат главната помощ от Стокхолм за Украйна като военна техника за сухопътни интервенции.

Швеция има намерение да изпрати на Украйна и усъвършенствана артилерийска система " Арчър ". В шведския парламент пък се ускорява поддръжката за даване на част от 120-те танка " Леопард ", с които разполага страната.

" Отворени сме за това и водим стеснен разговор по въпроса, на първо място с Германия ", означи Йонсон.

Миналия месец Германия се съгласи да изпрати танковете " Леопард 2 ", считани за едни от най-хубавите в арсенала на Запада, като загърби опасенията по отношение на доставянето на тежко въоръжение, което Киев смята за решаващо за успеха против Русия. Берлин даде зелена светлина и на други страни да изпратят своите бронирани машини немско произвеждане на Киев. От своя страна Москва счита този ход за рискова провокация.

Преди дни стана ясно, че Полша също ще даде на Украйна 14 танка " Леопард 2 " през " идващите две до три седмици ", откакто украинските войници завършат образованието си.

Такава подготвеност показаха и други страни, като Норвегия и Испания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР