Швеция, Австрия и Германия, държавите с по-голям брой бежанци на

...
Швеция, Австрия и Германия, държавите с по-голям брой бежанци на
Коментари Харесай

ОИСР предупреждава за въздейството на мигрантите върху пазара на труда

Швеция, Австрия и Германия, страните с по-голям брой бежанци на човек от популацията, биха могли да покачат популацията в работна възраст с най-малко 1% до 2020 година

Още по тематиката
Меркел и Макрон независимо отвориха " нова глава " за еврозоната

Двамата ще показват предложенията си за промяна пред останалите страни членки след няколко дни в Брюксел
20 юни 2018
Мнения Daily - Спешно би трябвало общо европейско решение за миграцията

И още: Диктат на Европейски Съюз няма; Дъблинският правилник може да е погребалния звън на Европейски Съюз
19 юни 2018
Броят на бежанците и разселените по света доближи нов връх
19 юни 2018
Вечерни вести: Меркел получи ултиматум за бежанците, легален ли е Cacao beach

И още: " Градус " набра рекордни 80 млн. лева в първия ден на IPO-то си; Съдът приключи делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош; Първата апаратура на Кристо във Англия бе открита през днешния ден
18 юни 2018 Притокът на бежанци от последните няколко години би имал единствено маргинален резултат на европейския пазар на труда, в случай че Европейски Съюз се съгласи на механизъм, с който да се разпредели техният брой отмерено в страните от съюза. Това демонстрира изследването на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестява Financial times.

Разпределението

Бежанците са неравномерно разпределени и нормално са млади, недобре образовани мъже. Освен това те са съсредоточени в няколко страни, където съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз тяхното идване би имало доста по-голямо въздействие върху избрани сегменти на работния пазар.

Голямата вълна от търсещите леговище от 2014 година насам има шансове да усили броя на бежанците в дейна възраст в европейските страни с до 1.2 млн. до 2020 година, демонстрира годишният отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за интернационалните трендове в миграцията.

Напълно управляема

Дори и сходен брой бежанци, чиито молби са били отхвърлени, да решат да останат незаконно, вълната би била " изцяло управляема ", счита Жан Кристоф Дюмон, който управлява активността на Организацията за икономическо сътрудничество и раз по миграцията.

Швеция, Австрия и Германия, страните с по-голям брой бежанци на човек от популацията, биха могли да покачат популацията в работна възраст с най-малко 1% до 2020 година Но вълната от бежанци би повишила броя на млади, по-малко образовани мъже доста – с 10% в Швеция, 18% в Германия и с повече от 20% в Австрия.

Тъй като на бежанците постоянно им лишава години, с цел да доближат постоянна претовареност, резултатът върху работната мощ на младите и по-слабо образовани мъже е евентуално да бъде по-малка, само че от Организацията за икономическо сътрудничество и раз споделят, че това би могло да докара до чисто нарастване от 15% в Австрия, 14% в Германия и 9% в Швеция.

Възприятията за бежанците се трансформират

Нискоквалифицираните и сега имат проблеми с намирането на работа и всякакво утежняване на техните вероятности в следствие от конкуренцията с мигрантите би имало голямо въздействие върху публичните усещания по отношение на бежанците, предизвестяват от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Анализът на организацията акцентира мащаба на предизвикването, против което е изправена немският канцлер Ангела Меркел, която се бори за паневропейски отговор на мигрантската рецесия, даже когато политиците в Австрия, Италия и нейната лична коалиция приканват бежанците да бъдат връщани назад в страните, откъдето са влезнали.

В предишното огромните талази от мигранти като цяло са имали доста дребен резултат върху заплатите или заетостта за локалните служащи, означават от Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Въпреки това има доказателства - макар че не всички се съгласяват с тях, за краткосрочно въздействие върху групи, които към този момент са в периферията на пазара на труда.

Чия е отговорността

Пристигането на близо 2 млн. сирийски бежанци в работна възраст в Турция имаше явен резултат върху неофициалната стопанска система в градовете в югоизточната част на страната, където е по-голямата част от тях. Жени, младежи и нискоквалифицираните служащи са били изтласкани от работния пазар.

В Италия мигрантите работят главно в региона на строителството, почистването и домашните услуги.

Въпреки това съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз държавните управления би трябвало да поемат своите отговорности, като предложат поддръжка за по-малко образованите мъже в личното им население, както и да оказват помощ на мигрантите за интеграцията им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР