Шведското председателство на Съвета на Европейския съюз сподели в четвъртък

...
Шведското председателство на Съвета на Европейския съюз сподели в четвъртък
Коментари Харесай

ЕС с предварително споразумение за възобновяемата енергия

Шведското председателство на Съвета на Европейския съюз показа в четвъртък в Twitter, че е реализирано авансово политическо съглашение във връзка с възобновимата сила, която е основен дирек на проектите на блока за битка с изменението на климата и отвод от съветските изкопаеми горива.

Евродепутатът от Германия - Маркус Пипер (ЕНП) написа също в Twitter, че " по-амбициозната " Директива за възобновима сила включва нова обвързваща цел от 42,5% за 2030 година по отношение на предходната обвързваща цел от най-малко 32%. Това значи, че съвсем половината от силата на блока би трябвало да идва от възобновими източници към 2030 г.

Освен това Маркус Пипер изясни, че предварителната договорка в Европейски Съюз също по този начин упорства за " по-бързи процедури за утвърждение на федерално равнище ".

" Файненшъл таймс " също оповестява, че след дълги договаряния страните членки на Европейски Съюз и европарламентът са постигнали съглашение за по-високи цели за възобновима сила, в това число обособяване на нуклеарната сила вследствие на оказван от Франция напън, съобщи БНР.

Държавите членки също по този начин ще могат да понижат задачата си за възобновим водород, употребен от промишлеността, с 20 % при избрани условия, като вместо това употребяват да вземем за пример нисковъглероден водород.

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз, водородът може да бъде създаден от слънчева и вятърна сила, което се определяй като възобновима сила, или да бъде създаден посредством нуклеарна сила, като в този случай се дефинира като нисковъглероден водород, припомня финансовото издание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР