Шведско-швейцарската компания АББ открива своята най-нова производствена база в България

...
Шведско-швейцарската компания АББ открива своята най-нова производствена база в България
Коментари Харесай

АББ открива нов завод за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

Шведско-швейцарската компания АББ открива своята най-нова индустриална база в България единствено единадесет месеца след формалния старт на строителството. Построена върху обща повърхност от 7400 кв. м, постройката ще сътвори още 420 работни места в региона на производството на артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане, оповестиха от компанията. Съоръженията включват индустриално хале с повърхност от 3500 кв. м, административна част и логистични и диспечерски зони за дистрибуция на продуктите.

Новият цех е инвестиция на зелено в размер на 7 млн. лв. и е построен до първата индустриална база на АББ в Петрич. Производството предлага съвременни работни места за заваряване, прелиминарен монтаж, финален монтаж и изпитване на модулна инсталация за монтаж на DIN-шина, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции.

"През последните 25 години АББ е вложила над 230 млн. лв. в България и този цех е следващото доказателство за поредния ход на развиване на нашата компания в страната ", съобщи Десислава Михтарска, Управител на новия цех в Петрич. Новото произвеждане е значима стъпка към бъдещето на АББ и основава мост сред класическите артикули ниско напрежение, и възходящия брой цифрови решения, които АББ доставя на своите клиенти по целия свят. "Освен всичко това си партнираме с учебни заведения и университети за да поддържаме образованието към нашите фабрики ", добави Михтарска

Първата индустриална база на АББ в Петрич е издигната през 1996 година върху обща повърхност от 5000 кв. метра. Петричкият клон на компанията създава артикули за ръководство ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия, Италия и Швейцария.

Според Оливър Илтисбергер, световен шеф за бизнес направление "Интелигентни здания " на АББ, разширението на производството в Петрич с втори цех е допустимо единствено с помощта на отличната работа на локалния екип, своевременната доставка и изключителното качество на продукцията тук. "Прекрасно е да забележим, че бизнес направлението за електроснабдяване и електрообзавеждане уголемява своите индустриални мощности, с цел да дава по-безопасни, по-устойчиви и по-интелигентни артикули, които ще носят стойност за нашите клиенти по целия свят ", сподели Илтисбергер.

Освен двете си индустриални бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за артикули ниско и приблизително напрежение в Раковски, както и индустриална база за артикули високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и съвременна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, по този начин и румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на АББ в България се намира в София. Компанията разполага с над 2800 чиновници в страната.

Продължавайки своята над 130-годишна история на нововъведения, АББ ръководи четири насочени към клиентите, международни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата цифрова платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с над 147 000 чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР