Шведският премиер Стефан Льовен обяви, че министърът на вътрешните работи

...
Шведският премиер Стефан Льовен обяви, че министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Двама шведски министри са освободени след скандал

Шведският министър председател Стефан Льовен разгласи, че министърът на вътрешните работи Андерс Игеман и министърът на инфраструктурата Анна Йохансън ще бъдат освободени от постовете си в отговор на искане на опозицията за избор на съмнение против трима членове на държавното управление, оповестява вестник The Local.
Йохансон е сменен от Томас Енерхот, а отговорностите на Игеман като министър на вътрешните работи ще бъдат поети от министъра на правораздаването Морган Йохансон. Министърът на защитата Петер Хултквист, който също беше обект на предлагането за избор на съмнение, ще продължи да извършва длъжността си, съобщи " Фокус ".
Преди няколко седмици стана ясно, че полиция за сигурност (СЕПО) проверява Агенцията по превоза, откакто основна информация е била предоставена на ИТ чиновници от други страни, които не са минали през нормалните инспекции. Така се оказа, че ИТ експерти от Чешката република са получили достъп до съхранявана информация, в това число поверителни полицейски бази данни, съдържащи регистрите за съдимост и информация за хора, обвинени в закононарушения, сочат известия в шведските медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР