Шведският олимпийски комитет възнамерява да продължи да поддържа кандидатурата на

...
Шведският олимпийски комитет възнамерява да продължи да поддържа кандидатурата на
Коментари Харесай

Швеция потвърди желанието си за зимни олимпийски игри

Шведският олимпийски комитет има намерение да продължи да поддържа кандидатурата на страната за хазаин на Зимните олимпийски игри през 2030 година.

От комитета оповестиха, че са направи огромно четиримесечно изследване измежду локалните поданици, което е посочило желанието им Стокхолм да бъде хазаин на най-големия зимен състезателен конгрес в света.
 Владимир Зографски ще открие българското присъединяване на зимните олимпийски игри в Пекин
Владимир Зографски ще открие българското присъединяване на зимните олимпийски игри в Пекин

Олимпиадата в китайската столица ще се организира сред 4-20 февруари

Столицата на Швеция е била хазаин на лятна Олимпиада през 1912 година, само че в никакъв случай не е приемала зимна. Шведите имат и осем несполучливи кандидатури за хазаин на зимни олимпийски игри, в това число и за тези през 2026 година, когато бе предпочетена кандидатурата на италианските градове Милано и Кортина д`Ампецо.

" Нашето авансово изследване сподели, че Швеция има опцията, знанието и желанието да провежда Зимните олимпийски игри през 2030 година ", сподели президентът на локалния олимпийски комитет Ханс декор Утман.

Решението за хазаин на Игрите през 2030 година трябваше да бъде взето през тази по време на годишната среща на Международния олимпийски комитет в Мумбай, само че бе решено то да се отсрочи с година и да бъде взето в навечерието на Летните олимпийски игри в Париж.

Освен Стокхолм, към този момент предпочитание да примат Олимпийските игри през 2023 година са изразили още японският град Сапоро, както и американският Солт Лейк Сити.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР