Шведският активист за климата Грета Тунберг обвини Русия за срутването

...
Шведският активист за климата Грета Тунберг обвини Русия за срутването
Коментари Харесай

И Грета Тунберг обвини Русия за Нова Каховка

Шведският деятел за климата Грета Тунберг упрекна Русия за сриването на стената на язовир " Нова Каховка ", наричайки го акт на " екоцид ", заяви " Ройтерс ".

" Този екоцид като продължение на непровокираната пълномащабна инвазия на Русия в Украйна е следващото безчовечие, което оставя света без думи. Нашите очи още веднъж са ориентирани към Русия, която би трябвало да бъде държана виновна за своите закононарушения ", написа 20-годишната Тунберг в " Туитър " в четвъртък.

Украинският президент Володимир Зеленски й отговори в обществената мрежа, като й благодари " за позицията и за отбраната на истината ".

" Русия би трябвало да бъде държана виновна за цялото си зло против хората, живота и природата! ", написа Зеленски.

Тунберг сподели в петък пред " Ройтерс " по време на митинг за климата пред шведския парламент, че последствията от спукването на язовирната стена са " безусловно ужасяващи ".
" Русия би трябвало да бъде държана виновна за своите дейности и за своите закононарушения. Очите на света са ориентирани към тях в този момент ", сподели Тунберг, която приключва гимназия в петък.

Русия и Украйна взаимно се упрекват за разрушаването на част от стената във вторник, което аргументи големи наводнения и докара до евакуацията на хиляди хора и големи материални вреди.

Съединените щати обявиха във вторник, че не могат да кажат изрично какво е предизвикало разрушаването на язовира, само че че преценят известията, че Русия, която управлява язовира, стои зад гърмежа.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР