Шведските власти наредиха експулсирането на китайска журналистка, обвинявайки я, че

...
Шведските власти наредиха експулсирането на китайска журналистка, обвинявайки я, че
Коментари Харесай

Швеция експулсира китайска журналистка

Шведските управляващи подредиха експулсирането на китайска журналистка, обвинявайки я, че съставлява сериозна опасност за националната сигурност, сподели в понеделник юрист, представляващ дамата, представен от Ройтерс.

57-годишната китайка е живяла в страната от съвсем 20 години и отхвърля всички обвинявания, сподели юрист Леутрим Кадриу пред Ройтерс.

Кадриу не назова името на дамата, нито посочи дали към този момент е напуснала страната. Той сподели, че не може да навлиза в детайлности по обвиняванията, защото те засягат националната сигурност и са публично поверителни.

" Охранителната полиция твърди, че може да се допусна, че клиентът ми може да съставлява сериозна опасност за сигурността. Тази оценка е съгласувана от Агенцията по миграцията, Съда по миграцията и държавното управление ", сподели юристът.

Министерството на правораздаването на Швеция не отговори незабавно на настояванията за коментар. От Агенцията по миграцията отхвърлиха коментар.

Обществената телевизия SVT не даде детайлности за обвиняванията, само че сподели, без да разпознава своите източници, че дамата е разгласила публикации на уеб страницата си и е получила заплащания, свързани с репортажите от китайското посолство в Стокхолм.

Тя също по този начин е била хазаин на китайски публични и бизнес делегации по време на визити в Швеция и се пробвала да провежда срещи с шведски публични лица, сподели SVT.

Китайското посолство в Стокхолм не беше намерено за коментар.

SVT сподели, че дамата е била арестувана през октомври и шведската Агенция по миграцията е решила да я експулсира скоро по-късно в решение, доказано по-късно от миграционен съд.

Правителството удостовери решението на съда предходната седмица, добави SVT.

Говорител на шведската работа за сигурност отхвърли да разяснява съответния случай, само че добави:

" Мисията на службите за сигурност да пазят Швеция и демокрацията включва недопускане на хора, които не са шведски жители и за които се счита, че съставляват опасност за сигурността на Швеция, да обитават или да се открият в Швеция. "

Шведските служби за сигурност обявиха през февруари, че Китай, както и Русия и Иран, съставляват най-големите опасности за сигурността на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР