Шведската студия Gray Design представи три интересни концепции, които са

...
Шведската студия Gray Design представи три интересни концепции, които са
Коментари Харесай

Дървени роудстър, катер и мотоциклет

Шведската студия Gray Design показа три забавни концепции, които са обединени под названието Hydra Collection. Последното включва катер на подводни крила Hydrafoil, електрически роудстър Hydra и мотоциклет Hydros. Главната специфичност на тези прототипи е, че екстериорните им панели са направени от дърво.

Hydrafoil


Дължината на катера е 9.5 метра, а самият той е направен от въглерод и кевлар. Задвижва се от електромотор, а в долната си част има особено крило, което се контролира от електроника и може да сменя ситуацията си 32 пъти в секунда. Упправлението на катера става от пулт, екипиран с закривен 30-инчов екран. Круизната скорост на катера е 32 км/ч и с нея той може да измине 72.5 километра с едно зареждане на батериите.

Hydra


Стилният роудстър също е електрически. Той е екипиран със силов тракт NEVS, включващ интегрирани в колелата електромотори. Системната мощ на тракта е 450 конски сили, а оптималната скорост е 215 км/ч. Не се показва какво разстояние може да бъде изминато с едно зареждане на акумулаторите на колата.

Hydros


Работата над електрическия мотоциклет към момента не е завършила. Към момента прототипа употребява електромотор от компанията ZERO motorcycles, само че след довеждане докрай на създаването ще бъде интегриран нов електрически мотор, който ще е лична разработка на компанията. Мотоциклетът ще разполага с аудиосистема с интегрирани високоговорители и субуфер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР