Шведската служба за сигурност (Sapo) е арестувала четирима души в

...
Шведската служба за сигурност (Sapo) е арестувала четирима души в
Коментари Харесай

Швеция арестува четирима души за подготовка на терористични актове

Шведската работа за сигурност (Sapo) е арестувала четирима души в Стокхолм за подготовка на терористични актове, които съгласно организацията са били свързани с ориентишран към принуждение ислямски екстремизъм.

Sapo заяви, че четиримата обвинени са били задържани по време на интервенция, извършена в съдействие с полицията в региона на Стокхолм.

" Лицата са обвинени в подготовка на терористични закононарушения и закононарушения с утежняващи условия, свързани с оръжия ", се споделя в изказване на Sapo.

По време на интервенцията са били претърсени редица места.

" Случаят е обвързван с принудителен ислямски екстремизъм ", продължава Sapo, като прибавя, че има и връзки с проведената престъпност.

В настрана изказване шведската прокуратура удостовери арестите и съобщи, че следствието се управлява от прокурор от отдела за сигурност. Вмомента институцията не може да даде повече детайлности по случая.

Expressen заяви, че локални поданици са чули няколко мощни трясъка, до момента в който полицията е щурмувала здания в южно предградие на Стокхолм.

Expressen съобщи, че Националната оперативна група на полицията евентуално е употребила шокови гранати, когато е влезнала в постройката на ислямска организация в предградието Тиресо. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР