Шведската прокуратура съобщи, че закрива разследването за взрива на газопровода

...
Шведската прокуратура съобщи, че закрива разследването за взрива на газопровода
Коментари Харесай

Швеция приключи разследването за взрива на Северен поток

Шведската прокуратура заяви, че закрива следствието за гърмежа на газопровода " Северен поток " по дъното на Балтийско море. Предварителните данни са такива, че управляващите имат " добра визия " за случая и няма доказателства, че страната или нейни жители са забъркани в случая, осъществен в интернационалните води, гласи известието, написа

Предварителното следствие е редовно и задълбочено - оценено е придвижването на огромен брой кораби в района, направени са огледи на мястото и са извършени разпити на забъркани, прецизират още от шведската прокуратура. Заключението е, че казусът е отвън юрисдикцията на Стокхолм.

Оттам означават още положителното съдействие с проверяващите органи в Германия и Дания и отхвърлят да дадат повече детайлности по отношение на резултатите от инспекциите, защото следствието в Германия продължава. Шведските управляващи са предали материал, който може да бъде употребен като доказателство от немските им сътрудници.

Почти година и половина след гърмежите, разрушили три от четирите тръби на плана, има голям брой спекулации за това какво се е случило и кой е забъркан. Сред версиите е, че атентатът е дело на украински жители, неразбираемо дали с поддръжката на управляващите в Киев, наели празненство яхта от Полша, с цел да стигнат до мястото на гърмежа. В Москва пък насочват вниманието към Англия и Съединени американски щати като виновни за случая.

Не без съображение анализатори пишат, че зад гърмежите може да стои и " Газпром ", която по този метод заобикаля арбитражни каузи за милиарди поради несъблюдение на задължения по доставка към огромните си европейски клиенти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР