Шведската компания за мебели ИКЕА се съгласи да изплати огромно

...
Шведската компания за мебели ИКЕА се съгласи да изплати огромно
Коментари Харесай

ИКЕА плаща $46 млн. обезщетение за дете, убито от шкаф

Шведската компания за мебели ИКЕА се съгласи да изплати голямо обезщетение на семейство от Калифорния, чието малко дете е било убито от долап на компанията, оповестява Би Би Си. Опечалените Джолийн и Крейг Дудек ще бъдат възмездени с $46 млн., откакто изгубиха 2-годишни си наследник Джоузеф, премазан от преобърнат скрин с чекмеджета от серията MALM.

Това е второто съглашение на ИКЕА с американски фамилии поради починали невръстни деца, затиснати съдбовно от тъкмо този модел долап. В предходния случай през 2016 година шведската компания изплати общо $50 млн. на три семейства от Пенсилвания, Минесота и Вашингтон поради гибелта на три момчета - Кемдън Елис (2 г.), Кърън Колас (2 г.) и Тед Макгий (1 година и 11 месеца).

Също по този начин през 2016 година ИКЕА предложи на всички клиенти, които са купили общо 17,3 млн. техни шкафове и дрешници след 1985 година, да получат безвъзмездни устройства за прикрепянето им към стени.

Настоящото обезщетение е най-голямата отплата за причиняване на гибел на дете в правосъдната процедура в Съединени американски щати. Като част от договорката ИКЕА се съгласи да се срещне с деятели, които желаят въвеждането на прикрепящи механизми за шкафове и дрешници, които да ги държат за стените и да не разрешават да паднат. Специалисти предизвестяват, че сходни произшествия са доста по-често срещани, в сравнение с хората мислят, като дете умира един път на всеки две седмици, затиснато от мебели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР