Шведската компания Koenigsegg е известна със супер-хипер моделите си, последният от които

...
Шведската компания Koenigsegg е известна със
супер-хипер моделите си, последният от
които
Коментари Харесай

Краш-тест на хиперкар за $1.9 милиона - видео

Шведската компания Koenigsegg е известна със супер-хипер моделите си, последният от които – Regera беше очакван за производство в единствено 80 екземпляра, всеки от които на стойност съвсем два милиона долара и всичките са разпродадени.

Именно тази цена е повода да поздравим шведите за решението им да пожертват няколко от колите си за провеждането на краштестове с тях. За изпитанията за издръжливост шведите са направили и видео, което е отдадено още и на достигането на един милион последващи компанията в Instagram. Regera е подложена на много “мъчения ” - удари с чук, тряскане на вратите и преднамерено каране през бабуни.

Koenigsegg показа “серийния ” вид на Regera по време на автосалона в Женева преди две години. Колата има 5-литров, V8, двойно турбо и още три елмотора, което и позволява да се форсира от място до 300 км/ч за 11 секунди!

Koenigsegg прави колите си в Ангелхолм, Швеция. Освен Regera се прави още един модел - Agera RS, който сложи международен връх за скорост за сериен автомобил през миналия ноември.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР