Шведската климатична активистка Грета Тунберг призова активистите да засилят натиска

...
Шведската климатична активистка Грета Тунберг призова активистите да засилят натиска
Коментари Харесай

Грета пак извиси глас за битка срещу кризата с климата

Шведската климатична активистка Грета Тунберг прикани деятелите да засилят натиска в битката против климатичната рецесия в миг, когато се означават пет години от първата ѝ учебна стачка, която се разрасна в световно придвижване, съобщи ДПА.

" Въпреки че още веднъж и още веднъж показахме, че тези, които желаеме смяна, сме милиони по целия свят, светът не се движи в вярната посока ", сподели през днешния ден 20-годишната активистка на милионите свои почитатели в обществените медии.

Тунберг, която беше 15-годишна, когато излезе от учебно заведение, с цел да седне пред шведския парламент, съобщи, че наближаваме сериозни точки за планетата по-бързо от предстоящото. " Трябва да продължим с натиска и да не позволим на хората във властта безнаказано да жертват хората и планетата в името на облагите и алчността ", написа тя.

" Отчаяно се нуждаем от радикални дейности в областта на климата, с цел да спасим това, което към момента можем и да ограничим във допустимо най-голяма степен пагубните последствия от климатичната рецесия, които хората към този момент изпитват ", добави младата шведка, представена от Българска телеграфна агенция. 

Тя също по този начин прикани климатичното придвижване " Петъци за бъдеще " да оказва повече напън върху международните водачи.

Тунберг за първи път седна пред Народното събрание в Стокхолм на 20 август 2018 година, с цел да изиска от политическите водачи да създадат повече за климата. В рамките на няколко месеца нейното самостоятелно деяние прерасна в интернационално придвижване, известно като " Петъци за бъдеще ", в което вземат участие хиляди най-вече младежи по целия свят, протестиращи за по-ефективни политики в областта на климата. Тунберг се дипломира това лято, само че продължава да стачкува всеки петък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР