Шведската инженерна фирма Minesto е проектирала специални летящи устройства, наподобяващи

...
Шведската инженерна фирма Minesto е проектирала специални летящи устройства, наподобяващи
Коментари Харесай

Умни „хвърчила“ черпят енергия от приливите в океана

Шведската инженерна компания Minesto е проектирала специфични летящи устройства, наподобяващи хвърчила. Те са предопределени да улавят сила от подводни течения и да я употребяват за генериране на електричество, покрай океанското дъно.

Компанията се надява да разгърне най-новия си план с първото си солидно „ хвърчило “, което много наподобява и на голям дрон. То би трябвало да обезпечи на Фарьорските острови в средата на Атлантическия океан възобновима сила.

Проектът е в действителност забавен. Приливната сила е съвършен претендент за рандеман на отдалечени места, предлагайки източник на чиста сила, даже когато няма вятър или слънце.

„ Тези нови устройства ще имат 12-метров обсег на крилата и всяко едно от тях ще може да генерира 1,2 мегавата мощ “, изясни основният изпълнителен шеф на Minesto Мартин Едлънд пред BBC. „ Вярваме, че набор от тези хвърчила от клас Dragon ще създаде задоволително електрическа енергия, с цел да зареди половината от семействата на Фарьорските острови.

Към момента Фарьорските острови към момента употребяват вносен дизел за покриване на към половината от енергийните си потребности. Хвърчилата обаче биха могли да оказват помощ на 17-те обитаеми острова да реализират задачата си за реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2030 година.

Още софтуерни вести можете да прочетете в новата ни графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР