Шведската активистка Грета Тунберг, която обикновено се бори с климатичните

...
Шведската активистка Грета Тунберг, която обикновено се бори с климатичните
Коментари Харесай

Грета Тунберг в защита на правата на децата

Шведската активистка Грета Тунберг , която нормално се бори с климатичните промени, реши да насочи част от напъните си в отбрана на децата от ковид. Тя дари на УНИЦЕФ сумата от 100 000 $, която получи като премия за активността си от датската неправителствена организация Human Act. Самата организация добави още 100 000 $ в поддръжка на децата.

 

“The time is now, there isn’t a day to lose. We must unite together in this fight. ”

Thank you @GretaThunberg and Human Act for supporting our COVID-19 response.

Join Greta and help vulnerable children and families today.
— UNICEF (@UNICEF) April 30, 2020
 

" Призовавам целия свят да реагира и да се причисли към мен в поддръжката за жизненоважната активност на УНИЦЕФ за избавяне на живота на децата, отбрана на здравето и продължаване на образованието им ", споделя Тунберг в изказване. Самата екоактивистка предишния месец заяви, че най-вероятно и тя е заразена с коронавирус. 

Постъпленията от акцията ще бъдат ориентирани непосредствено към незабавните програми за битка с COVID-19 на УНИЦЕФ, в това число предоставянето на сапун, маски, ръкавици, хигиенични материали, защитни средства, животоспасяваща информация и друга поддръжка за здравните системи на страните, в които има нуждаещи се деца.

Доклад, публикуван този месец от Организацията на обединените народи, предизвести, че децата могат да бъдат измежду най-големите жертви на пандемията COVID-19. Докато те значително са пощадени от директните последствия за здравето си до този миг, рецесията оказва надълбоко въздействие върху цялостното им богатство. Всички деца от всички възрасти и във всички страни са наранени, и то по-специално от социално-икономическите въздействия на пандемията, а в някои случаи и от ограниченията, които се ползват за прекъсване на разпространяването на заболяването.
 50 милиона " вътрешни " мигранти са в риск поради ковид
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР