Шведката Елвира Йоберг спечели своята втора поредна и общо трета

...
Шведката Елвира Йоберг спечели своята втора поредна и общо трета
Коментари Харесай

Елвира Йоберг триумфира и в преследването в Поклюка

Шведката Елвира Йоберг завоюва своята втора поредна и общо трета победа за сезона в Световната купа по биатлон, откакто завоюва и преследването на 10 километра в Поклюка. Така тя дублира своя триумф от спринта на 7.5 километра, който тя завоюва в четвъртък.
 Елвира Йоберг победи в спринта в Поклюка, доста едва показване за българките Елвира Йоберг победи в спринта в Поклюка, доста едва показване за българките
С успеха си в него тя си обезпечи преднина от 7 секунди преди днешното съревнование, в което тя нито за момент не изпусна първото място. Шведката смъкна всичките си 20 цели и изцяло справедливо стигна до успеха в словенския зимен център.

Втора приключи някогашната носителка на огромния бистър глобус Доротея Вирер (Италия), която позволи една неточност в третата си пукотевица. На финала разликата сред първите две бе 17.6 секунди. Подиумът добави лидерката в генералното класиране за Световната купа Жулия Симон (Франция), която направи две наказателни обиколки и финишира на 22.4 секунди от победителката.

С третото си място през днешния ден Симон загуби 30 точки от задатъка си в борбата за огромния бистър глобус, в която тя води с актив от 606 пункта и преднина от 31 по отношение на Елвира Йоберг. Трета в подреждането е германката Денизе Херман-Вик, която през днешния ден приключи на седмо място и изостава с 184 точки от първото място.

В битката за дребния бистър глобус в дисциплината гонене отпред с 300 точки е Симон, втора на единствено 10 пункта по-назад е днешната победителка Йоберг. Тройката с закъснение от 77 точки е Вирер.

Световната купа по биатлон при дамите продължава идната седмица със стартовете в Руполдинг (Германия). В Меката на биатлона ще има надпревари в дисциплинита самостоятелна, всеобщ старт и типичен щафети, като женската стратегия започва в четвъртък (12 януари) с самостоятелната конкуренция на 15 километра.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР