Шведът Арманд Дуплантис подобри за пореден път собствения си световен

...
Шведът Арманд Дуплантис подобри за пореден път собствения си световен
Коментари Харесай

Дуплантис с нов световен рекорд в овчарския скок

Шведът Арманд Дуплантис усъвършенства за следващ път личния си международен връх в овчарския скок, откакто преодоля 6,23 метра във финала на Диамантената лига в Юджийн, Съединени американски щати тази нощ. Олимпийският и международен първенец в категорията направи последната си корекция на върховото достижение в края на февруари във Франция, а в Юджийн той записа международен връх за седми път в кариерата си, и то от първи опит.


Така абсолютният доминатор в дисциплината завоюва Диамантената лига за трети път, като към този момент има 74 скока над шест метра. " Таванът е доста, доста високо и се надявам да продължа да скачам добре и по-високо от през днешния ден. Но за момента мисля само за този миг и насладата от него ", разяснява Мондо след достижението.

Състезанието в Орегон предложи още мощни резултати. Етиопката Гудаф Цегай усъвършенства международния връх на Фейт Кипиегон в бягането на 5000 метра с близо пет секунди. Новото най-хубаво достижение в историята е 14:00:21 минути. На 800 метра американката Атинг Му завоюва страховит двубой с Кийли Ходжкинсън от Англия, като и двете записаха национални върхове.

Няколко дни преди да навърши 22 години украинката Ярослава Махучих записа най-хубавото достижение във високия скок за сезона, откакто преодоля 2,03 метра за успеха. Също толкоз скочи и австралийката Никола Олислейгърс, само че тя го стори от третия път и приключи на второ място. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР