[Shutterstock] Още по темата Как да се поправят счупените медии

...
[Shutterstock] Още по темата Как да се поправят счупените медии
Коментари Харесай

Истинската среща на върха

[Shutterstock] Още по тематиката
Как да се поправят счупените медии

Пет хрумвания, които могат да защитят публицистиката в интерес на хората
18 май 2018
Плененото село

Настръхнало от боязън, Галиче гласоподава за правоприемник на наказания кмет Ценко Чоков
18 май 2018
Човек от изчезващ тип

Какво прави " непрофесионалния планинар " Боян Петров неповторим
17 май 2018 " Не живеем, с цел да ядем и печелим пари. Ядем и печелим пари, с цел да се радваме на живота. " Думите са на именития английски планинар Джордж Мелъри. Когато един път го питат за какво желае да се качи на Еверест, той дава отговор: " Защото е там ". Мелъри остава вечно в Хималаите, където, по всичко проличава, към този момент ще му прави компания и Боян Петров. Тъжната вест за българския планинар не пристигна внезапно – вярата изчезваше последователно през последните дни. Това, което остана обаче, са уроците на свободния човек, който знае кое е значимото в живота. (Вижте още за него тук.)

На фона на тази история – на образеца по какъв начин е значимо да се гледа постоянно напред и да се върви нагоре без недоволства и без боязън, другите случки от седмица може и да наподобяват дребни. Геройствата обаче не е нужно да имат постоянно трагичен мащаб или драматичен край. Пример за това са опитите на хората от северозападното село Галиче да се отърват от локалния феодал Ценко Чоков. Той стана прочут в средата на 90-те, когато откакто завоюва кметските избори там, смъкна българското знаме от общината и издигна това на борческата формация СИК. Отскоро Чоков е в пандиза и по тази причина има кметски избори, само че за множеството хора в селото подкрепяният от ГЕРБ претендент е обвързван с тогавашния рекетьор. (Вижте повече тук.)

Изцяло в другата прекаленост – при красивото и модерността е историята за други трима индивида, които с работа и гений са изкачили един от върховете в региона си. Тук е историята на тримата български архитекти, които са спечелили една от влиятелните международни награди за интериорен дизайн с плана им за офис на банка в София.

Нависоко тази седмица са се прицелили и политиците в София. В четвъртък беше пикът на българското европредседателство – срещата на върха за Западните Балкани. Ефектът от нея ще бъде алегоричен – няма да има исторически решения, само че даже фактът, че се случва, значи, че западните ни съседи имат по-добри шансове също да влязат в Европейски Съюз. Този триумф, несъмнено, не се дължи единствено на Бойко Борисов и българското държавно управление, а на целия съюз. Но даже и фактът, че България интензивно се включи в този развой, е добра вест, тъй като демонстрира, че тя е част от съюза и може да работи в него като естествена европейска страна.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Това обаче не значи, че тя се е трансформирала в такава – до момента в който това стане, има още доста работа. Добър образец за изоставането е историята с медиите в България. За проблемите с тях се е писало много, само че в този брой може да видите няколко хрумвания за решения.

Иначе същинската среща на върха тази седмица не беше в НДК – там има единствено погрешно залепени плочки. Истинската среща беше някъде към хималайския връх Шиша Пангма.

В броя ще видите още:

Българско-финландска компания създава платформа, ускоряваща основаването на мобилни приложения 10 пъти

Как да платим по-малко банкови такси

Пътеводител на начинаещия доброволец
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР