[Shutterstock] Още по темата Дял от 64 млн. долара в

...
[Shutterstock] Още по темата Дял от 64 млн. долара в
Коментари Харесай

Alibaba отчете рекордни продажби по време на Singles` Day

[Shutterstock] Още по тематиката
Дял от 64 млн. $ в WeBank се продава в платформа за онлайн извършване на покупки

12.6 млн. акции на частната онлайн банка се продават на търг в платформата за онлайн извършване на покупки Taobao
7 ное 2018
Sberbank и Yandex основават съветския Amazon

Онлайн пазарът в Русия е голяма опция за софтуерните компании, защото към момента не е доста развъртян
31 окт 2018
Японски банки ще оферират паричен трансфер посредством блокчейн технология

Това е част от проекта на страната да понижи използването на пари в брой
2 окт 2018
Alibaba се отхвърля от обещанието да сътвори 1 милион работни места в Съединени американски щати

Председателят на китайския колос Джак Ма разгласи, че то е било годно при положителни връзки сред Вашингтон и Пекин
24 сеп 2018 Технологичният колос Alibaba осъществя рекордните 213.5 милиарда юана (30.7 милиарда долара) от продажби в неделя - деня за промоционални предложения, наименуван Singles` Day. Въпреки това компанията предизвести, че растежът на продажбите през този ден е бил най-ниският до момента, написа Financial Times.

Потребителите в Китай са купували и висок ценови клас артикули, като да вземем за пример iPhone устройства и мебели, а Alibaba регистрира доходи към 10 милиарда $ за първите четири часа след среднощ.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. За един ден

Singles` Day, именуван още Double 11, е най-голямото събитие за онлайн продажби в света, което надминава американските празнични дни за извършване на покупки Black Friday и Cyber Monday, взети дружно. Оригиналното китайско събитие в действителност съставлява ден, в който необвързаните студенти честват, само че се е трансформирало в едномесечен онлайн шопинг фестивал, чийто пик са 24-часовите разпродажби на 11 ноември. Тази година Alibaba надмина миналогодишния връх за продажби от 168 милиарда юана за съвсем шестнадесет часа.

Независимо от върха обаче годишният ритъм на напредък на продажбите спадна от 39% на 27%, което беше най-ниската прогноза на анализаторите, както и най-ниският % в десетгодишната история на събитието.

По-рано този месец Alibaba намали прогнозата си за продажби за цялата година с 4 до 6%, като по този метод цената на акциите на компанията падна и от началото на годината се е намалила с към 16%, откакто съвсем се беше удвоила през 2017 година

За да компенсира пониженията в растежа, компанията ще приема по-ниска комисиона от платформата си в кратковременен проект, с цел да поддържа марките си и да притегли нови клиенти, обявиха от Alibaba. Макар дребните уреди и козметични артикули да са били мощно търсени в неделя, продажбите на по-големи предмети, в това число уреди за дома, се забавиха, като съгласно вицепрезидента на Alibaba Джо Цай това се дължи на забавянето на пазара на нови жилища. " Ако хората не купуват нови жилища, те не купуват и уреди за дома ", означи той.

Главният изпълнителен шеф на Alibaba Даниел Жанг изнася тирада за резултатите на компанията на 11 ноември

Фотограф: Aly Song Все по-големи

Въпреки лекия растеж управлението на компанията беше оптимистично настроено в неделя по време на конференция в Шанхай, където участваха към 800 публицисти, които имаха опцията да наблюдават онлайн равнището на продажбите.

" Днес достигнахме 200 милиарда юана. Въпреки това обаче ще би трябвало да се променим. Само като продължаваме да се развиваме, можем да достигнем 300 или 500 милиарда юана ", съобщи основният изпълнителен шеф на Alibaba Даниел Жанг, който ще наследи Джак Ма отпред на компанията през идната година.

Анализатори обявиха, че продажбите на фирмите в сектора не престават да разчитат на сходни събития, в това число фестивала 618, от който завоюва най-вече съперника на Alibaba - JD, през юни.

JD, която също се състезаваше по време на Singles` Day с кулминационна точка на 11 ноември, регистрира продажби на стойност 159.8 милиарда юана (23 милиарда долара) тази година, което е с 26% повече от миналата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР