[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Защо не сме открили

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Защо не сме открили
Коментари Харесай

4+1 | Как блокчейн ще помогне на журналистиката, защо Google няма да има кампус в Берлин и още

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Защо не сме разкрили извънземни цивилизации, кой е най-хубавият ден за заплата и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
31 окт 2018
4+1 | Защо естествените бедствия са неприятна вест за културното завещание, по какъв начин да подобрим мобилните телефони и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
30 окт 2018
4+1 | Как Париж стана образец в битката с смяната на климата, кои са най-търсените умения на пазара на труда и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
29 окт 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Грешното решение на Гугъл

От всички места в Берлин Гугъл пожела да построи немския си кампус в паметния квартал Кройцберг. И това беше огромната неточност на компанията. Срещу градежа се засилва огромна част от жителите на квартала, което докара и до окончателното отдръпване на Гугъл. Разказва CityLab.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Мания за опаковки
Козметичната промишленост в международен мащаб се прави оценка на 445 милиарда $. И до момента в който това е добра вест за стопанската система, еколози имат своите опасения – като да вземем за пример какъв брой способства промишлеността за замърсяването. Затова все по-популярни стават марки с отговорност към околната среда. Разказва FastCompany.

Пълна смяна за Фейсбук?
До 2020 година обществената мрежа може да наподобява изцяло друго от сегашния си вид. Това написа The Atlantic, базирайки се на разочароващите резултати на Фейсбук и възходящото отрицателно отношение към мрежата в настоящия ѝ тип.

Дивата природа е на изгубване
Университетът в Куинсланд и Wildlife Conservation Society са създали интерактивна карта, която демонстрира къде по света към момента има дива природа. Едно от забавните (и тъжни) открития е, че 70% от оставащата дива природа се намират на територията на пет страни.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Технология в помощ на публицистиката

Блокчейн технологията има капацитета да ни даде по-независима и качествена публицистика. Това е повода двете водещи на сполучливия подкаст Note to Self да отдръпват от предаването и да стартират свое на блокчейн основаната платформа за публицистика Civil. Повече по тематиката чуйте тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР