[Shutterstock] Още по темата 4+1 | За да си богат,

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | За да си богат,
Коментари Харесай

4+1 | Живеем ли в утопията на милиардерите, как да преговаряме и препятствията на дигиталната работа среда

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | За да си богат, ти би трябвало шанс, истории от Венецуела и няколко съвета за водачи

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
22 май 2018
4+1 | Затворените публицисти на Турция, най-голямото предизвикателство пред света и добавената действителност в класните стаи

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
21 май 2018
4+1 | Изкуственият разсъдък може доста, мисли като Уолт Дисни и митът, че ученето на език става по-трудно с възрастта

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
20 май 2018
4+1 | Мебели чартърен, един значим кариерен съвет и стартъпът, който желае да върне дебата

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
17 май 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Милиардерите дефинират и сегашното, и бъдещето
Светът е привикнал да слуша за грандиозните проекти на милиардерите. В множеството случаи в това няма нищо неприятно – това са хората, които движат нововъведението. Но съгласно създателя на този текст тяхната визия постоянно може да служи на персонални ползи. Не по-малко значимо е, че текстът слага и въпроса за това кой взема решение по какъв начин ще живеем.

Стратегии за цифровата епоха
Все по-голяма част от работата през днешния ден се случва на компютър, а офисите са цялостни с младежи. И това може да е проблем за някои чиновници. Wall Street Journal дава няколко съвета за пригаждане към цифровата епоха на работа (може да има paywall).

Новата остаряла концепция за общуване
Cohousing, или шерването на апартамент или къща с другари и непознати, е концепция, която преди няколко години беше посрещната с доза песимизъм, само че към този момент е част от всекидневието. Интересно е, че корените на този тип общуване могат да се проследят до Средновековието. Разказва Тhe Atlantic.

Умението да преговаряш се учи
Хората постоянно бъркат преговарянето с опит за увещание и това е тяхната съществена неточност, счита Саймън Лечфърд, който специализира във воденето на корпоративни договаряния. Според Лечфърд би трябвало да чуем какво споделя другата страна и да го използваме в наша изгода. Повече препоръки от него четете в текста на Quartz.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Стига с тези речи
От време на време видео от по този начин наречената commencement speech (практиката известни персони да държат мотивационни речи пред завършващите училище) става извънредно известна онлайн. Също толкоз постоянно речите повтарят едно и също. Затова водещите на The Indicator дават няколко съвета на завършващите, основавайки се на същински изследвания за живота след дипломирането. Чуйте ги тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР