Шуменци отново излязоха на протест в памет на загиналата при

...
Шуменци отново излязоха на протест в памет на загиналата при
Коментари Харесай

В памет на загиналата Светомира: Протестиращи обикаляха пешеходните пътеки в Шумен

Шуменци още веднъж излязоха на митинг в памет на починалата при злополука в града 22-годишна Светомира Станчева . Хората се събраха на мястото на пътното произшествие – към кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “.

Заявление за днешния митинг не е постъпвало в полицията и в общинската администрация в града. На 28 септември 18-годишен водач се вряза с колата си в автомобила на Светомира Станчева и лиши живота й. Полевият тест за опиати сподели, че обвиненият Жечко Кюркчиев е карал след приложимост на амфетамини .

Протестиращите пресичаха пешеходните пътеки към кръстовището като блокираха и създаваха усложнение за придвижването на коли в региона. На място бяха няколко екипа на полицията, макар неналичието на заявление за митинга. На него участваха шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен ст.комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов .

Тук сме да изкажем нашата съпричастност. Трябва да се абстрахирате от това, че сме тук като длъжностни лица, в сегашния случай сме тук като жители . Дошли сме да подкрепим фамилията на починалото момиче. Те водят една такава борба за смяна в законодателството, което ние напълно поддържаме. Отлежават много промени в Закона за придвижване по пътищата и е извънредно време националното посланичество да откри време да промени законите. Засега аз ще се апелирам те да съумеят “, сподели пред публицисти Куздов.

„ Дойдохме тук да изкажем съпричастност към родителите, към всички жители на Шумен. Това, което им казахме - че в тази ситуация сме длъжностни лица, само че сме и родители, ние също имаме деца, които всекидневно пресичат пешеходни пътеки и по някакъв метод са участници в движенето “, означи ст. комисар Георги Гендов.

Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест бе подложен 18-годишният лидер Жечко Кюркчиев , провокирал злополуката, довела до гибелта на 22-годишното момиче и до телесна щета на друга жена.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР