Шумен. След подаден сигнал от местна медия за оцветяване в

...
Шумен. След подаден сигнал от местна медия за оцветяване в
Коментари Харесай

Експерти на РИОСВ - Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ извършиха спешна проверка по сигнал за оцветяване на река Поройна

Шумен. След подаден сигнал от локална медия за оцветяване в червен цвят на водите на река Поройна в сектора на моста при Кашкаваления завод в град Шумен, специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ направиха оглед на повърхностните води на река Поройна и река Енчова в обособени сектори. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда .

В региона при моста до Кашкаваления завод беше открито неясно кафяво червеникаво оцветяване на водното течение на река Поройна, само че замърсяване и оцветяване по крайбрежията на реката не бе следено.
В сектора преди вливане на река Енчова в река Поройна при моста на Кооперативния пазар се установи, че водите са бистри и без оцветяване.

Експертите обходиха и региона на река Енчова при хипермаркет " Лидл " и при бетонирания улук на ул. „ Марица “ в града, където откриха сектори по крайбрежията на реката с кафеникаво алено оцветяване. На мястото на нахлуване на река Енчова в урбанизираната територия на града в околност „ Под манастира “ водите в реката и бреговата линия са чисти и без оцветяване.

Взети са четири проби от повърхностни води по поръчка на БДЧР. Първата е от мястото на подаване на сигнала – река Поройна в региона на „ Кашкавален завод “. Втората и третата проби са взети от водите на река Енчова – ляв приток на река Поройна – надлежно в региона на ул. „ Марица “ и в местността „ Под манастира “, където река Енчова навлиза в урбанизираната зона. Последната четвърта проба е от водите на река Поройна преди вливане на река Енчова, в региона на моста до Спортната зала в града.
Резултатите от разбора на водните проби ще бъдат оповестени в допълнение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР