Шумен. Сборна формация от шуменски ученици представи достойно България на

...
Шумен. Сборна формация от шуменски ученици представи достойно България на
Коментари Харесай

Сборна формация от ученици от Шумен представи България на Карнавала в Струмица, Македония

Шумен. Сборна групировка от шуменски възпитаници показа почтено България на Карнавала в Струмица. На брифинг в Общината за присъединяване си в Македония описаха възпитаници от СУ „ Трайко Симеонов “ и мажоретки от Спортен клуб „ Ритмик “ и от Ученическата спортна школа, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Директорът на СУ „ Трайко Симеонов “ Галина Сакарова уточни, че са били част от фестивала в Струмица, който е с 16-годишна традиция, със специфична покана от ръководителя на Асоциацията на европейските карнавални градове. Децата от Шумен са се показали с композицията „ Ламята и пингвините “ - комбиниране от танц на пингвините и танц на ламята и златната ябълка, с която възпитаници и мажоретки са взели участие в Карнавала на плодородието в Шумен през предходната година.
„ Имахме 4 дни за хореография и две седмици за тренировки, само че се представихме почтено, съдейки по реакцията на публиката. Ние бяхме едниствената задгранична група, поради която феновете стопираха карнавалното дефиле, защото желаеха да се снимат с нас. Еуфорията беше невероятна, а шуменските деца получиха неспирни овации “, сподели Галина Сакарова. Тя изясни, че по пътя на 4-километровото дефиле, шуменските деца са раздавали мартенички и свитъци с химна на Шумен и мотото на присъединяване им „ Шумен - град на чудесата “. „ Това е доста добра реклама на Шумен с помощта на децата. Заслугата да бъдем толкоз цветни, толкоз забележими и да спрем Карнавала е на децата “, сподели Галина Сакарова.
Марийола Спасова, треньор на мажоретния състав на Шумен, също изрази своето задоволство от представянето на сборната ученическа групировка. „ Това е необикновен карнавал, юридически с доста пари. Това е Карнавал на маската, впечатлява с толкоз обилни костюми, с големи платформи, прави се вечер, целият град и дърветата са осветени, впечатлява с огромна дължина на дефилето, с доста аудитория. Имаше още шест български групи, само че само ние получихме покана за присъединяване в Международния карнавал, Лесковац 2019, Сърбия “, сподели Спасова.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР