Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди

...
Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева връчи първите награди на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ в Шумен

Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди на Международния конкурс за камерно пеене „ Панчо Владигеров “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Престижното отличие в категория „ Жени “ получи Петя Петрова. Михаил Михайлов бе почетен с първата премия в категория „ Мъже “.
„ Изключително ми е прелестно да продължа традицията и да бъда патрон на този прелестен фестивал, тъй като той е стъпка към културата, към отношението към музиката ", означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева поздрави уредниците – Фондация „ Панчо Владигеров “, Община Шумен и Министерството на културата, за това че всяка година ни вършат съпричастни към творчеството на композитора, музиканта и педагога Панчо Владигеров, който е издигнал българската музика на международно равнище. „ Сигурна съм, че Международният конкурс за камерно пеене ще залегне трайно в календара на културните събития на страната ни, тъй като публиката го заслужава ", съобщи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева поздрави наградените музиканти и всички участници и им пожела да изкачват нови върхове със своя гений и труд, да покоряват международните подиуми и да не не помнят фестивала в България.
Международният конкурс за камерно пеене „ Панчо Владигеров “ се организира под почетния патронаж на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Той е проведен от Фондация „ Панчо Владигеров “, взаимно с Община Шумен и Министерството на културата.
Председателят на Народното събрание участва на заключителния концерт на състезанието в концертната зала на Народно читалище „ Добри Войников – 1856 “ в Шумен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР